LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kartläggning: Här är kungabarnens innersta krets – dolda miljonvännerna

01 dec, 2023 
Här är kungabarnens innersta krets – dolda miljonvännerna.
Tv-stjärnor, H&M-miljardärer, framgångsrika affärsjurister och designers – kungabarnet omger sig inte med någon vanlig medelklass.
Vännerna är framgångsrika, vackra, förmögna och bor på Sveriges lyxigaste adresser.
Här är en stor kartläggning av Victorias, Madeleines och Carl Philips innersta krets och närmaste vänner.
Vänner som är lojal, har nära band till kungafamiljen och framför allt är stenrika.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”Brand logo
Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”

VICTORIAS VÄNNER:

Caroline Nilsson (tidigare Kreuger)

Caroline Nilsson och Victoria.

Caroline Nilsson är en utav Victorias närmaste vänner och de två har känt varandra nästan hela livet. Hennes nu mera framlidna far Björn Kreuger var en av kungens allra bästa vänner och mamman Agneta Kreuger är en av Silvias bästa väninnor. Caroline och Victoria har sedan gått i skolan tillsammans och faktum är att Caroline fyller år bara tre dagar innan kronprinsessan. Den allra första bilden på Daniel och Victoria togs på Carolines 25-årsfest och Victoria var också tärna på hennes bröllop. I dag är hon gift med affärsmamman Jesper Nilsson och de har två döttrar ihop. Caroline är smyckesdesigner och har designat flera smycken som kronprinsessan har burit.

Annons
Caroline Nilsson.

Andrea Brodin

Andrea Brodin.

Andrea är en av kronprinsessans mest kända vänner då hon dels varit med som inredare i programmet Arga snickaren och även som inredningsexpert i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon har vuxit upp med Victoria då hennes föräldrar Hans-Eric och Eva Benita Brodin, Jeje och Putzi, var nära kungen och drottningen. Andrea är i dag gift med Cedric Notz som var bestman vid Chris O'Neills och prinsessan Madeleines bröllop. Victoria är gudmor till Andreas dotter Diana.

Annons

Caroline Dinkelspiel

Caroline Dinkelspiel.

Är en av Victorias bästa vänner och kallas också för ”Kling”. De två träffades under skoltiden och blev tidigt nära vänner. Det hade också en gemensam studentfest på Ulriksdals slott när de tog studenten. Det var Caroline Dinkelspiel som följde med kronprinsessan till USA på 90-talet när hon drabbades av ätstörningar och där var hon ett stort stöd för Victoria. Hon är gift med maken Peder och de har tre sönder ihop. Victoria var hennes tärna på bröllopet och är gudmor åt sonen Willem. Caroline har arbetat med programinköp på TV4 i flera år och blev senare värvad till HBO.

Annons

Andreas Högberg

Andreas Högberg.

Andreas och Victoria hamnade i samma klass på gymnasiet och han blev hennes första riktiga killkompis. Under skoltiden pekades Andreas flera gånger ut som kronprinsessans pojkvän, men istället fann Victoria kärleken i sin dåvarande pojkvän Daniel Collert.

Leonie Persson

Leonie Persson och Karl-Johan Persson.

Leonie en nära vän till Victoria och gick i samma klass som henne på gymnasiet. Hon är gift med miljardären Karl-Johan Persson som är vd och delägare i H&M. Tillsammans har de tre barn och Victoria är gudmor till ena dottern Philippa. Karl-Johan är också vän med prins Daniel och de två brukar spela golf ihop och prata affärer. Paren har också köpt hus nära varandra i Stockholms skärgård. Hon är den av kronprinsessans vänner som håller lägst profil. 2012 stormade det rejält kring Leonies make H&M-miljardären Karl-Johan Persson efter att TV4-programmet Kalla fakta gjort en granskning av klädjätten där de anklagade H&M för att betala ut ”svältlöner” till de som syr kläderna i Bangladesh och Kambodja. H&M-vd:n vägrade ställa upp på några intervjuer och anklagade programmet för att vara vinklat och ett offentligt storbråk utbröt mellan kanalen och klädjätten och de anmälde också TV4 till granskningsnämnden.

Annons

Martina Gahn

Martina Gahn.

Martina härstammar från en adlig släkt i Skottland och tillhör Victorias innersta krets. De har gått i samma skolor och följts åt under alla år. Martina var tidigare gift med Johan Bonde, men är i dag gift med Karl Liska. Hon driver konsultbolaget CQH Consulting och arbetar som samtalsterapeut och organisationskonsult.

Anna Jussil Broms

Anna Jussil Broms.

Blev nära vän med Victoria under skoltiden och de har följt varandra under livet. Anna är den som tjänar mest av Victorias vänner och arbetet som jurist och är specialiserad på större kommersiella avtal. Hon är gift med maken Michael och tillsammans har de två barn.

Annons

Josephine Zapata Génetay

Josephine Zapata Génetay.

Josephines framlidna mamma Agneta var en utav Silvias närmaste väninnor, hon är drottningens guddotter. Josephine har berättat att Silvia har varit ett stort stöd för henne. Under en längre tid har hon bott i Colombia där hon arbetat med och hjälpt gatubarn. Hon driver ett eget produktionsbolag och har varit med och utvecklat manus för bland annat SVT.

MADELEINES VÄNNER:

Louise Thott ”Lussan” (tidigare Gottlieb)

Louise Thott ”Lussan”.

Madeleines närmaste vän. De har känt varandra sedan de var små och gick också i samma gymnasieklass. Efter studenten flyttade de till London där de pluggade tillsammans. Louises föräldrar är nära vänner med kungen och drottningen. Hon jobbar som inredare och har hjälp både Madeleine, Victoria och Carl Philip att inreda sina hem. Efter att Madeleines romans med Pierre Ladow tog slut sommaren 2001 blev faktiskt bästisen ”Lussan” tillsammans med honom, men även den relationen tog slut. Louise är i dag gift med Gustav Thott och när de gifte sig var Madeleine brudtärna och prinsessan Leonore var brudnäbb. ”Lussan” är också gudmor till Leonore och maken Gustav är gudfar till prinsessan Adrianne. Det har ryktats om att Madeleine varit ledsen över bästisens val av partner eftersom Gustav Thott är nära vän till exet Jonas Bergström. Detta har skarpt tillbakavisats.

Annons

Lovisa de Geer

Lovisa de Geer.

Är en av Madeleines närmaste vänner och hennes föräldrar är nära vänner till kungaparet. Lovisa har studerat i New York samtidigt som Madeleine bodde där och är även med i prinsessans stiftelse Childhood 2:nd generation eller C2G som den kallas. Hon jobbar som journalist med inrikting resor och är också barnboksförfattare.

Katarina von Horn

Katarina von Horn.

Katarina har vuxit upp med prinsessan och de är nära barndomsvänner. Hon är engagerad i Childhood, är aktiv i C2G och har jobbat för Min Stora dag. Hon bor på Djursholm i Stockholm och är gift med Robert von Horn. Tillsammans har de två barn. Katarina är också gudmor till prins Nicolas.

Annons

Sofi Fahrman

Sofi Fahrman.

Sofi umgicks till en början med Madeleines nära vänner och sedan blev även de kompisar. De började framförallt umgås när både bodde i New York. Sofi är modeprofil och författare och när hon blev vän med Madeleine jobbade hon på Aftonbladet. Det medförde en hel del problem och den dåvarande chefsredaktören Jan Helin fick gå ut med ett meddelande där han skrev att de inte längre kommer be Sofi att kommentera kungligheterna. Hon gifte sig nyligen med miljardären Filip Engelbert i Italien och paret bor i en paradvåning på Östermalm.

Annons

Natalie Werner (född Rosta)

Natalie Werner.

Natalie och Madeleine är barndomsvänner och delar samma hästintresse. Det var hon som presenterade Madeleine för ex-fästmannen Jonas Bergström en gång i tiden. Hon själv är gift med maken Dag Werner, som är vän med Carl Philip, och tillsammans har de två barn. Natalie är också gudmor till prinsessan Adrienne.

Ellen Dinkelspiel (född Stendahl)

Ellen Dinkelspiel.

Är barndomsvänner till prinsessan. Madeleine hjälpte Ellen att välja brudklänning när hon skulle gifta sig och de åkte bland annat till Oscar de la Renta i Madrid för att leta klänning. Hon har studerat i Schweiz och arbetar inom pr. Ellen är gift med Jan Dinkelspiel, som var med i Expedition: Robinson 2001. Paret har tre barn ihop.

Annons

Charlotte ”Lotta” Kreuger Cederlund

Charlotte ”Lotta” Kreuger Cederlund.

Charlotte är barndomsvän till Madeleine som var brudtärna på ”Lottas” bröllop 2008. Hon är också guddotter till drottning Silvia och hon är gudmor åt prinsessan Adrienne. Charlotte bor på Lidingö och är gift med Carl Philips nära vän Christoffer Cederlund. Hennes storasyster är Caroline Nilsson som är bästa vän med Victoria.

Emma Pernald

Emma Pernald.

Emma var tidigare prins Carl Philips flickvän och de var tillsammans i nästan tio år. Hon har länge varit nära vän till Madeleine men i dag umgås de inte lika frekvent. Hon är senior communicator på Nordea, där hon jobbar med extern kommunikation i Norden på grupp- och koncernnivå. I dag är Emma gift med Tomas Jonson, VD på Insplanet, och paret har två barn.

Annons

Katarina Martinsson (född Lundberg)

Katarina Martinsson.

Har gått på gymnasiet ihop med Madeleine och de två är goda vänner och åker ofta skidor tillsammans med familjerna. I dag jobbar hon inom Lundbergföretagen som hennes pappa Fredrik Lundberg har grundat. Hon bor på Östermalm och är gift med Carl Martinson. 2017 köpte paret Sveriges dyraste hus det året. Ett townhouse beläget på Östermalm för 125 miljoner kronor.

Catherine ”Tin-tin” Rosén af Burén

Catherine ”Tin-tin” Rosén af Burén tillsammans med Fredrik Eklund.

Är skolkompis till Madeleine och arbetar som fastighetsmäklare på stjärnmäklaren Fredrik Eklunds bolag Eklund Stockholm New York. Det var hon som hjälpte till att sälja Madeleines och Chris våning i New York. Hon bor på Djurgården och är gift med Robin af Burén. Paret har tre barn. Madeleine var tärna på hennes bröllop.

Annons

Isabelle Brummer Lewenhaupt

Isabelle Brummer Lewenhaupt.

Isabelle och Madeleine är goda vänner sedan många år. Hon jobbar med reklam och pr och är dotter till en av Sveriges rikaste män, finansmannen Patrik Brummer. Isabelle är i dag gift med Adam Lewenhaupt och de har två barn ihop.

CARL PHILIPS VÄNNER:

Christoffer Cederlund

Christoffer Cederlund.

46-åringen är en av prinsens närmaste vänner. Christoffer är gift med Charlotte Kreuger Cederlund som är en utav prinsessan Madeleines bästa vänner.

Annons

Jan-Åke Hansson

Jan-Åke Hansson.

En av prinsens bästa vänner och han var bestman när Carl Philip gifte sig med prinsessan Sofia 2015. De lärde känna varandra under åren på internatskolan Lundsberg och delade rum under skoltiden. Jan-Åke Hansson, 46, bor på Östermalm och har styrelseuppdrag i ett bolag inom fastighetsutveckling.

Oscar Kylberg

Oscar Kylberg och prins Carl Philip.

Är en nära vän till prins Carl Philip och arbetar som designer. Tillsammans driver den 51-åriga Oscar och prinsen designföretaget Bernadotte & Kylberg.

Annons

Jacob De Geer

Jacob De Geer.

Vän men prinsen och grundare till företaget Izettle. Tillsammans med sin fru Nicole bor han på familjens gods Stora Wäsby i Upplands Väsby. Jacob De Geer, 48, ingår i samma jaktlag som Carl Philip och kungen.

Niklas Anger

Niklas Anger.

Det före detta hockeyproffset är barndomsvän med Carl Philip. Prisen och hans ex-flickvän Emma Pernald var med på Angers bröllop 2007.

Annons

Joen Bonnier

Joen Bonnier.

Är en gammal vän till prinsen från deras tid på internatskolan Lundsberg och har bott nästan granne med Carl Philip och Sofia på Djurgården i Stockholm. Enligt Skatteverket bor Joen numera i London.

Mattias Klum

Mattias Klum.

Den kända naturfotografen och prisen lärde känna varandra för längesedan när kungafamiljen var på statsbesök i Malaysia. I dag är de goda vänner och har gjort en rad resor tillsammans.

Annons

Fredrik von der Esch

Fredrik och Cecilia von der Esch.

Är en god vän till prinsen och är också drottning Silvias gudbarn. Han arbetar som jurist och har tidigare jobbat ihop med prinsessan Madeleines ex Jonas Bergström på advokatfirman Vinge. Fredrik von der Esch är gift med skådespelaren Cecilia "Cissi" von der Esch, född Forss.

FOTO: TT/Charles Hammarsten/Karin Törnblom/Thomas Engstrom/Eero Hannukainen/Cecilia Liljeton/Patrik C Österberg/Fredrik Sandberg/Robert Eklund/Johan Jeppsson/Ola Axman/Patrik Österberg/Carolina Byrmo/Aftonbladet/Erik Mårtensson/Anders Wiklund/Stig Kenne/ Thomas Persson/Stefan Jerrevång

Annons