LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

De är prinsessan Madeleines bästa vänner

17 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Prinsessan Madeleines bästa vänner
De är unga och framgångsrika – och bästa vänner med prinsessan Madeleine. Stort kartläggning av prinsessans närmaste vänskapskrets:
✔︎ Har köpt Sveriges dyraste hus för 125 miljoner kronor.
✔︎ Jobbade som journalist – är nu tillsammans med en miljardär.
✔︎ Dotter till en av Sveriges rikaste män.
Annons

Prinsessan Madeleines närmaste vänskapskrets består av ett fåtal kvinnor som alla håller låg profil. Här är allt om personerna som står prinsessan närmast och är hennes största stöd.

Katarina Martinsson, 37

Katarina Martinsson
Katarina Martinsson

En god vän till Madeleine. De två lärde känna varandra när de båda gick på Enskilda gymnasiet. Idag jobbar Katarina inom Lundbergföretagen som hennes pappa har startat upp. Hon sitter i flera styrelser och driver egna investmentbolag. 2017 köpte hon och maken Sveriges dyraste hus – ett townhouse på Östermalm för 125 miljoner. 

Annons

Sofi Fahrman, 39

Sofi Fahrman
Sofi Fahrman och maken Filip Engelbert på lilla Adriennes dop.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Moderedaktören och journalisten som genom gemensamma vänner lärde känna prinsessan. Vid den tiden arbetade Sofi Fahrman på Aftonbladet vilket skapade en hel del problem. Dåvarande chefredaktören Jan Helin fick gå ut med ett meddelande där han skrev att de inte längre kommer be Sofi att kommentera kungligheterna då hon förståeligt nog valt vänskapen före sitt journalistiska uppdrag.

”Vi kommer från och med nu att bevaka vår egen medarbetare om hon syns ihop med prinsessan Madeleine på olika tillställningar. Det är en ovanlig situation, men så måste livet få vara också för en journalist” skrev Jan Helin.

Annons

Sofie Fahrman är tillsammans med miljardären Filip Engelbert, 49. Han äger fastighetsbolaget Oscar Properties och arbetar även i smyckesföretaget Engelbert.

Natalie Werner, 36

Natalie Werner
Natalie Werner med maken Dag Werner.

Natalie Werner är en barndomsvän till prinsessan Madeleine och även fadder till hennes yngsta dotter Adrienne.

De har hästar som gemensamt intresse och det var Natalie som introducerade Madeleine för hennes ex-fästman Jonas Bergström.

Idag är hon grundare och VD för Miro kids förskola och bor på Östermalm tillsammans med sin make Dag Werner.

Annons

Catherine ”Tin-Tin” Rosén af Burén, 37

Catherine ”Tin-Tin” Rosén af Burén med Fredrik Eklund
Catherine ”Tin-Tin” Rosén af Burén med fastighetsmogulen Fredrik Eklund.

Skolkamrat med prinsessan Madeleine. Idag jobbar hon som mäklare på stjärnan Fredrik Eklunds bolag Eklund Stockholm New York. Det var Tin-Tin som hjälpte till att sälja Madeleine och Chris lägenhet i New York bland annat. 

Isabelle Brummer Lewenhaupt, 37

Isabelle Brummer Lewenhaupt
Isabelle Brummer Lewenhaupt och Adam Lewenhaupt anländer till middagen på Grand hotell i Stockholm inför bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill.

Isabelle Brummer Lewenhaupt jobbar inom reklam och pr, sitter i styrelsen inom flera bolag, bland annat ett skönhetsföretag. Hon har varit god vän med prinsessan Madeleine sedan många år tillbaka och är dotter till en av Sveriges rikaste män – finansmannen Patrik Brummer. 

Annons

Ellen Dinkelspiel, 40

Ellen Dinkelspiel
Ellen Dinkelspiel och maken Jan Dinkelspiel.

Ellen Dinkelspiel är en barndomsvän till Madeleine. Prinsessan var bland annat med och valde ut brudklänning till Ellen inför hennes bröllop med Jan Dinkelspiel (deltagare i expedition Robinson år 2001).

Idag jobbar Ellen på mediebolaget Elk entertainment med pr.

Hon och Jan bor på Östermalm i Stockholm och har tre barn ihop.

Lovisa de Geer, 36

Lovisa de Geer
Lovisa de Geer med sin egen bok.

Lovisa de Geer är en av Madeleines bästa vänner och även med i hennes stiftelse Childhood 2:nd generation eller C2G som den kallas.

Annons

Lovisas föräldrar Christina och Carl de Geer är nära vänner med kungen och drottningen. Förra året blev Lovisa och affärsmannen William Søraa föräldrar till en liten pojke. 

Lovisa jobbar som journalist med inriktning på resor. Förra året släppte hon boken ”Sofi & Jakob reser till London”.

Emma Pernald, 39

Emma Pernald och prins Carl-Philip
Emma Pernald var tidigare tillsammans med prins Carl-Philip.
Emma Pernald med familj

Idag är hon gift med Thomas Jonson och har barnen Arthus och August ihop med honom.Emma Pernald var från början prins Carl Philips flickvän. De var ett par i hela tio år och under de åren kom hon och Madeleine mycket nära varandra. 

Annons

Trots att Carl Philip idag har träffat en ny kärlek i hustrun prinsessas Sofia så finns Emma fortfarande med i Madeleines vänkrets.

Idag är hon senior communicator på Nordea och jobbar med extern kommunikation. Hon bor på Lidingö strax utanför Stockholm och är en gift tvåbarnsmamma. 

Louise ”Lussan” Thott, 36

Lussan gifter sig
När Lussan gifte sig var Madeleine tärna.
Louise ”Lussan” Thott
Louise ”Lussan” Thott

Louise ”Lussan” Thott är Madeleines absolut närmsta vän. De har känt varandra sedan de var små och har sedan följt varandra genom skolgången. De studerade därefter tillsammans i London och på Stockholms universitet. Dessutom är Lussans föräldrar nära vänner till kungaparet. 

Annons

Idag driver hon det egna företaget Gottlieb design AB (Gottlieb var hennes tidigare efternamn som ogift). Hon har hjälpt både bästisen Madeleine samt prinsessans syskon Victoria och Carl-Philip med att inreda sina bostäder. När Lussan gifte sig med sin Gustav Thott förra året var Madeleine tärna och lilla Leonore var brudnäbb

Katarina von Horn, 39

Katarina von Horn
Katarina von Horn med maken Robert von Horn.

Katarina von Horn av Madeleines många barndomsvänner. Har tidigare jobbat för ”Min stora dag” men är numera aktiv i  Childhood 2:nd generation. Hon är organisationskonsult och vd i Goal consulting AB, ett företag med inriktning på ledarskapsutveckling. Katarina bor på Djursholm i Stockholm och har sommarhus i Torekov. Hon är gift med Robert von Horn och de har två barn ihop.

Annons