Ilskan över prins Georges, 5, nya hobby: ”Fruktansvärt”

Prins George kritiseras för jaktpremiären

Att jaga ripa är tradition för den brittiska kungafamiljen. Men när 5-årige prins George följde med för första gången uppskattades det inte av fansen...

Varje år åker de brittiska kungligheterna till deras slott i Skottland för att tillbringa tid tillsammans. I samband med resan har de också som tradition att jaga ripa. I år fick 5-årige prins George följa med för första gången. Men lillprinsens deltagande under jakten uppskattades inte av kungahusets fans, rapporterar det australiensiska tv-programmet Sunrise.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Tidningen The Suns kungliga korrespondent Emily Andrews delade en bild från tillfället på Twitter och bemöttes med stor kritik. I kommentarerna rasar fansen, som menar att prins George inte borde uppleva jakt vid en så låg ålder.

”Det är synd att djur måste dö för att de ska ha kul. Det är en hemsk sak att lära ett barn, speciellt i George ålder. Modernisera kungligheterna. Anslut er till mänskligheten”, skriver en.

”Dödar redan i en så ung ålder…”, skriver en annan.

”Kul? Att skjuta djur, en femåring… en familjeaktivitet?”, skriver ännu en.

Många går också hårt mot kungafamiljen och menar att de gör fel i att döda för skojs skull.

”Det må vara ‘tradition’ men jag önskar verkligen att de skulle få mer kritik för dessa jakter. Det är fruktansvärt och platsar inte i dagens samhälle”, skriver en.

”Vidrigt! Den kungliga familjen borde föregå med ett gott exempel snarare än att slakta oskyldiga fåglar – förskräckligt, men så typiskt brittiskt!”, menar en annan.

Enligt Sunrise var prins George inte med under själva jakten, utan deltog bara på en lunch tillsammans med kungafamiljen efter jakten. Bland kommentarerna på Twitter är det några enstaka som försöker bemöta kritiken genom att berätta just detta.

”Jag tvivlar verkligen på att George sköt ripor. Han var på familjens picnic som anordnas efter jakten. Jakt är en del av familjens livsstil. Jag är emot jakt men i detta fall jagar de inte sällsynta fåglar som närmar sig utrotning”, skriver en.

LÄS OCKSÅ: Raseriet mot Kate – efter nya bilderna på Georges, 4, leksak

LÄS OCKSÅ: Sno stilen av Meghan Markle – för under 1000 kronor!

FOTO: Ibl

Senaste nytt