Artikeln innehåller reklamlänkar

Hovets stormiss efter födseln av Meghans och prins Harrys son

Hovets miss när Archies hemsida gjordes.

Hoppsan! När Meghan Markles och prins Harrys nyfödde son Archie Harrison Mountbatten-Windsor fick en egen hemsida upptäcktes ett minst sagt förvirrande fel i informationen.
Slå på ljud

Det 6 maj gick det brittiska hovet ut med den glädjande nyheten att prins Harry, 34, och Meghan Markle, 37, blivit föräldrar för första gången. Till världen kom deras förstfödde son, som nu fått namnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Vi är glada att berätta att hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på måndagsmorgonen. Sonen väger 3300 gram. Hertiginnan och hennes barn mår båda bra och paret vill tacka allmänheten för deras stöd under den här speciella tiden i deras liv”, hälsade de i ett inlägg på Instagram.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I två dagar lät prinsparet folket hållas på halster innan de visade upp den nyfödda kungligheten, och det dröjde ännu ett par timmar innan de avslöjade vad han skulle heta. Först efter det första mötet med drottning Elizabeth, prins Charles och Meghans mamma Doria Ragland gick hovet ut med det stora namnavslöjandet på parets Instagramkonto.

”Hertigen och hertiginnan av Sussex är glada att kunna meddela att de har namngett sitt första barn: Archie Harrison Mountbatten-Windsor”, stod det i inlägget.

Tvingades korrigera illa kvickt

Kort efter att paret hade avslöjat namnet på sonen skapade kungafamiljen en helt egen sida till honom på deras hemsida. På hemsidan har samtliga familjemedlemmar en egen sida, där man kan läsa om deras liv och vilka de är.

På Archie Harrison Mountbatten-Windsors sida står bland annat hans födelsedatum, att han är son till prins Harry och Meghan Markle, samt hans längd och vikt vid födseln. Men när sidan skapades upptäcktes en stor miss. Personen som skrev in information hade råkat skriva att Archie var son till hertigen och hertiginnan av Cambrige, det vill säga prins William och Kate Middleton, skriver Sky news.

Det dröjde dock inte många minuter innan felet upptäcktes och korrigerades. Nu står rätt information om Archie på hans alldeles egna sida på den brittiska kungafamiljens hemsida.

LÄS MER: Efter hovets nya besked – förklaringen bakom Archies namn

LÄS MER: Första bilderna på Meghan Markle och prins Harrys son – se dem här

FOTO: TT

SENASTE NYTT!