ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets ovissa besked om prinsessan Madeleines barn inför nationaldagen

03 jun, 2023 
prinsessfamiljen
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige.
Prinsessan med make Chris O'Neill kommer också närvara vid nationaldagen.
Men hur blir det med barnen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Nyligen bekräftades det att prinsessan Madeleine med maken Chris O'Neill och deras tre barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne flyttar hem till Sverige.

Efter över tio år utomlands väljer prinsessan Madeleine att komma hem och hovet har meddelat att det sker i slutet av sommaren – lagom till barnens skolstart.

Men faktum är att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer hem till Sveriges nationaldag den 6 juni för att medverka under firandet. Något Chris valt att inte göra på flera år.

Annons

Chris O'Neill väljer att medverka – inte hänt på flera år

Eftersom att kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen 2023 så blir nationaldagsfirandet extra storslaget i år. Ända sedan 1893 har nationaldagen firats traditionsenligt på Skansen den 6 juni. Med närvaro av kungafamiljen och med musik, högtidstal och utdelning av fanor.

För Hänt bekräftar hovet att prinsessan Madeleine med Chris O'Neill kommer medverka vid Skansen och mottagningen på Nordiska museet.

”Prinsessan Madeleine och Herr O’Neill närvarar vid högtidlighållandet av Sveriges nationaldag på Skansen samt Nationaldagsmottagningen på Nordiska museet.”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Att Chris närvarar vid nationaldagen har inte hänt på fem år. Den senaste gången var 2018. Men nu när kungen firar 50 år på tronen väljer han att delta ihop med prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill närvarade under nationaldagen 2018.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill närvarade under nationaldagen 2018.
Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Hovets ovissa besked om prinsessan Madeleine och Chris barn

Däremot svarar inte hovet på frågan om barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas eller prinsessan Adrienne kommer närvara under dagen. Trots att Hänt ställt frågan upprepande gånger.

Men med största sannolikhet kommer i alla fall kronprinsessan Victoria och prins Daniels barn, prinsessan Estelle och prins Oscar att dyka upp likt förra året.

Prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria öppnade Kungliga slottet förra året under nationaldagen.

Det återstår helt enkelt att se ifall prinsessan Madeleines barn närvarar under nationaldagen.

FOTO: TT

Annons