Hovets mörkande om prinsarna – efter avslöjandet

Prins Alexander och prins Oscar

Det var nyligen som prins Oscar och prins Alexander började förskoleklass.
Men nu är hovet mer förtegna när det gäller kungligheternas skolgång.
Läs mer här!
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur
0:47

Efter reklamen: Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur

(0:47)

Slå på ljud

Nu är hösten här och det betyder att skolstarten har dragit igång. Några som har tagit stora kliv in i skolans värld är prins Alexander, 6, och prins Oscar, 6. Och något som är extra spännande för kungligheterna är att de har börjat förskoleklass.

Beskedet för kungabarnen – går inte på samma skola

Men det är en sak som skiljer sig och det är att lillprinsarna börjat på olika skolor – trots att kungligheterna är lika gamla. Svensk Dam har tidigare rapporterat om prinsarnas skolgång och vilken skola de fick säga farväl till.

I hela fem år gick prins Oscar på montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk, som har anknytningar till kungafamiljen. Men nu har prinsen bytt till Campus Manilla där även hans äldre syster prinsessan Estelle, 10, går. För prins Alexander så är det en helt annan skola som gäller – nämligen Djurgårdsskolan.

Skola är ett val som föräldrarna gör” skrev Margareta Thorgren, informationschef på hovet i ett meddelande till Hänt.

Hovets mörkande om prinsarnas skolgång

Det är inte bara ett beslut som har tagits för prinsarnas skolgång till hösten. För prins Oscar så beslutade även mamma kronprinsessan Victoria, 45, och pappa prins Daniel, 48, att kunglighetens första skoldag inte skulle dokumenteras med ett fototillfälle. Något som hovet tidigare har berättat för Svensk Dam.

Men nu kommer hovet med ett nytt besked efter avslöjandet om prinsarnas framtidsplaner till hösten. Denna gång är de mer förtegna om kungligheternas skolgång och skriver i ett mejl att lillprinsarnas skolgång är privat. Trots att de tidigare har delat med sig av besked om skolgången.

”Prins Oscars och prins Alexanders skolgång är privata”, skriver Informationssekreteraren Ulrika Näsholm till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN