LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Läkarna stoppar Kate Middleton – nu bryter hovet tystnaden om vad som hänt

23 maj, 2024 
Prinsessan Kate skulle ha varit tillbaka på jobbet efter påsk. Men detta har inte hänt och nu kommer hovet med ett dystert besked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

I januari 2024 började konspirationsteorierna om vad som hade hänt prinsessan Kate, 42. Då gick nämligen brittiska hovet ut med att hon hade gått igenom en planerad bukoperation. Det sades då att hon skulle stanna på sjukhuset i två veckor och vara tillbaka i offentliga uppdrag vid påsk, den 31 mars.

I mars på Storbritanniens mors dag la hovet ut en bild på Kate och barnen, men då väcktes misstankar igen om Kate och hennes hälsa. Många menade nämligen att bilden skulle ha varit photoshoppad.

Men sedan kom beskedet. Som blev en stor chock för hela världen. Kate hade fått cancer. Ett otroligt tungt besked, speciellt eftersom att kung Charles, 75, också hade fått cancer – som meddelades bara några veckor tidigare.

Annons

Hovets dystra besked om prinsessan Kate

Sedan dess har det varit knäpptyst från hovets sida. Trots att påsken kommit och gått är prinsessan Kate fortfarande inte tillbaka.

Hovet har nu gått ut med att Kate inte kommer tillbaka förrän hon är frisk.

– Hon kommer återgå i arbete när hon har fått grönt ljus från läkarna, säger en källa till Daily Mail.

Enligt Vanity Fair har hennes make, prins William, sagt att Kate kryar på sig trots att hon är under behandling.

Allt vi vet om prinsessan Kates cancer

Det vi vet om Kates sjukdom är att hon gjorde buk-operationen i januari. Vid det laget var hennes cancer-tillstånd icke känt. Operationen ska ha gått bra men i testerna efteråt upptäcktes cancer. Det är fortfarande okänt om cancern är relaterad till buk-operationen.

Något som hovet är hemlighetsfulla kring är vad det är för typ av cancer som Kate lider av.

”Vi kommer inte berätta något mer om den medicinska informationen. Prinsessan har rätt att hålla detta privat, precis som vi alla andra”, sa en talesperson för hovet. Vilken typ av cancer som kung Charles har är också hemligt.

Varför lät man världen vänta så länge? Enligt teorier till T & C ska man ha väntat med att avslöja nyheten tills dess att barnen hade påsklov. Detta beror på att familjen ville att barnen skulle vara hemma och privata när nyheten kom ut.

FOTO: TT

Annons