Hovets besked: Victoria stoppar dottern Estelle från viktiga resan

Många hade hoppats på att Estelle skulle följa med, men nu kommer beskedet: Det blir ingen resa för prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria, 40, ägnar en stor del av hösten åt att vandra i Sverige. Nästa vecka sätter hon ner sina kungliga fötter i Östergötland. Vandringen kommer att gå genom ekhagarna i vackra Tinnerö naturreservat som brukar kallas Linköpings lustgård.

Många hade hoppats att Victoria skulle få sällskap av prinsessan Estelle, 5, som är hertiginna av Östergötland, men nu har kungafamiljen tagit beslutet att den lilla ska vara hemma på Haga slott.

– Prinsessan Estelle kommer inte att följa med, säger pressekreteraren Johan Tegel vid hovet till Svensk damtidning.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Bara i sällsynta fall får Estelle göra mamma Victoria och pappa prins Daniel, 44, sällskap på jobbet. I slutet av september fick Estelle följa med Victoria på ett besök till Askölaboratoriet i Trosa skärgård, en del av Stockholms Östersjömuseum. Det var en spännande dag för Estelle som hade många frågor om livet på havets botten. En av höjdpunkterna var den kinesiska ullhandskrabban.

– Prinsessan Estelle blev väldigt förtjust i den. Den gömde sig hela tiden när Estelle försökte titta på den, så det tyckte hon var spännande. Hon gav den namnet “Kina”, säger Tina Elfwing enligt Expressen.

LÄS OCKSÅ: Schlagerstjärna klar för – men favoriten stoppas av SVT

LÄS OCKSÅ: Detaljen i Happy Jankells bild avslöjar Molly Nutleys förlovning med SVT-profilen

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!