LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovet om kungaparets planer – inför kung Charles kröning

23 mar, 2023 
DROTTNING SILVIA, KUNG CHARLES, KUNG CARL GUSTAF
Kung Charles kröning närmar sig med stormsteg och stora delar av världens elit kommer vara på plats.
Nu kommer Hovet med ett besked om hur det ser ut för kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Det var i höstas som hela världen nåddes av det otroligt tråkiga beskedet att drottning Elizabeth gått bort. Hon blev 96 år gammal och efter sig lämnade hon barn, barnbarn och barnbarnsbarn och inte minst ett helt land i sorg.

Som traditionen lyder så blev det givetvis sonen Charles, 74, som fick ta över tronen och om mindre än två månader går hans kröning av stapeln. Det är lördagen den 6 maj 2023 som gäller – då hela världens blickar riktas mot Westminster Abbey i centrala London.

Bakslaget för kung Charles kröning – världsstjärnan hoppar av

Men allt har dessvärre inte riktigt gått som planerat. Brittiska Mirror rapporterar att stora kändisar, som bland annat Kylie Minogue, 54, har tackat nej till att uppträda på kungens stora dag. Detta efter att politik började spela in.

Annons

Som tur är kommer andra storstjänor uppträda vid kröningen och gästlistan är nu uppe i 2000 personer inbjudna. Det kommer bland annat ledare från världens alla hörn, utländska kungligheter och massa kändisar.

Men om svenska kungafamiljen kommer vara på plats är fortfarande ytterst oklart. Om man kikar i kungaparets officiella kalender på nätet så ekar det nämligen tomt.

Hovets besked om kungaparet vid kung Charles kröning

Nu kommer Hovet med ett besked.

”Vi uppdaterar kalendern på webben cirka 1 månad framåt. Vi kommer uppdatera kalendern för maj i början av april.”, skriver Hovet i ett meddelande till Hänt.

Med andra ord återstår det att se i och med den uppdaterade kalendern för maj månad om kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 79, kommer vara på plats.

Senast kungen och drottningen var på plats i England var vid drottning Elizabeths begravning i september. De satt då på första raden i den stora kyrkan och var väldigt nära kistan vid ett antal tillfällen.

Kungen är nämligen släkt med den brittiska kungafamiljen. Hans farmor, kronprinsessan Margareta, var barnbarn till drottning Victoria av Storbritannien.

FOTO: TT

Annons