Hovet om ändringen av kungen och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och kung Carl Gustaf
Från starkt kritiserade – till hyllade.
Nu avslöjar hovets informationschef Margareta Thorgren hur de i kulisserna lyckats ändra bilden av prinsessan Madeleine och kungen.
Annons

Den svenska kungafamiljen med kung Carl Gustaf, 73, i spetsen är otroligt populär både bland svenskar och utländska rojalister. Men så har det inte alltid varit, framför allt har kungen och prinsessan Madeleine ifrågasatts och kritiserats under årens gång.

Annons

För fem år sedan tillträdde Margareta Thorgren, 56, som informationschef vid hovet och under måndagen gästade hon Malou efter tio i TV4. I direktsändningen tog programledaren Malou von Sivers, 66, upp att synen på kungafamiljen verkar ha ändrats sedan Thorgren tog över rollen som informationschef, och menar att både kungen och Madeleine nu har mer stöd i sina roller.

Så förändrades prinsessan Madeleine och kungen

– Det finns ett så enormt behov att veta vad kungafamiljen gör, säger Margareta Thorgren och fortsätter:

Annons

– Så om allas jobb ger resultatet att man ser kungen på kanske ett annat sätt eller att han är fokuserad på viktiga frågor för Sverige, då är det jätteroligt att du säger det och om svenska folket ser det.

Malou von Sivers tog även upp att det kanske kan uppstå problem när Margareta Thorgren och hennes kollegor ska se till att kungafamiljen är tillgänglig, men samtidigt se till att sätta en gräns för vad som är privat. Något informationschefen håller med om.

Mystiska hinten om kungafamiljens framtid

– Det är jätteviktigt med balans i livet. Det är svårt många gånger. Det är utmaningar både det i privata och inte minst i arbetet också. Men det ena ger också energi till det andra, säger Margareta Thorgren.

Annons

Det var år 2014 som fembarnsmamman Margareta Thorgren tillträdde som informationschef för hovet, och hon hoppas på att det blir många fler år. Samtidigt hintar hon om att det är mycket som kommer hända i kungafamiljen framöver.

– Det är mycket som händer just nu och det är många roliga saker på gång. Jag är nog kvar några år till. Om jag får förtroendet.

FOTO: TV4, Lise Åserud/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…