Hovet: Därför stoppas Madeleine från att träffa William och Kate

Under nästa vecka kommer prins William och Kate Middleton att besöka Sverige under uppmärksammade former. Nu avslöjar hovet att prinsessan Madeleine inte kommer att närvara vid mötet.

Under början av 2018 har kronprinsessan Victoria, 40, fått ställa in en rad planerade åtaganden till följd av en långvarig, illavarslande, förkylning. Hovet meddelade dock i början av veckan att Victoria är tillbaka i tjänst, och hon fångades även på bild när hon skakade hand med den brittiska ambassadören David Cairns.

I nästa vecka kommer prins William, 35, och Kate Middleton, 36, till Sverige för ett officiellt besök. En som inte kommer att närvara under det glansfulla, kungliga, mötet är prinsessan Madeleine, 35, som är höggravid. Det bekräftar nu hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

– Prinsessan är i London med familjen och just nu är det inte planerat att hon kommer att delta. Och det är på grund av graviditeten, säger hon.

Madeleine är i början av åttonde månaden och går nu in i den tyngsta delen av graviditeten. Barnet är beräknat att komma i mars. Kate Middleton är också gravid, men hennes och Williams bebis väntas inte komma förrän i slutet av april.

Redan före jul hade Madeleine ont i ryggen som en konsekvens av graviditeten, och hon fick bland annat ställa in Nobelmiddagen.

Inte heller prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 33, kommer att närvara vid det kungliga besöket nästa vecka. De båda är i Sydafrika.

Madeleine vid Svenska Akademins högtidssammankomst. 

I december har Madeleine och maken Chris varit i Sverige för prins Gabriels dop. Men även för att träffa vänner, julshoppa och närvara vid prisutdelningen vid Nobel. 

Sent ikväll återvände prinsessparet till bostaden vid Hovstallet bakom paradgatan Strandvägen på Östermalm. 

Madeleine är 35 år. I mars blir hon trebarnsmamma. 

Chris O'Neill har sin business i London, men har arbetat från Sverige under december månad. 

Madeleine håller sin make under armen. Nu är det dags att åka hem till deras små barn som väntar med barnflickan hemma i våningen. 

Det var hösten 2010 som den svenska prinsessan mötte affärsmannen Chris O'Neill i New York. De gifte sig den 8 juni 2013.

LÄS OCKSÅ: Hovets nya besked – avslöjandet om Madeleines förlossning

LÄS OCKSÅ: Efter långvariga sjukdomen – Hovets nya besked om Victoria

Senaste nytt