LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Därför stoppas prinsessan Madeleine från Nobelmiddagen

06 dec, 2017 
AvJoakim Almén
Prinsessan Madeleine stoppas från att delta under Nobelbanketten. Graviditeten orsakar problem för ryggen, som sätter stopp för prinsessans närvaro. – Det bestämdes nu i dagarna, säger Johan Tegler, informationssekreterare vid hovet till Expressen.
Annons

Prinsessan Madeleine, 35, stoppas från Nobelmiddagen den 10 december. Hennes graviditet skapar ryggsmärtor, vilket inte passar för en längre sittning av Nobelmiddagens kaliber.

– Det bestämdes nu i dagarna, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet till Expressen.

Tanken var att hela kungafamiljen skulle vara med på Nobelbanketten. Men nu – bara fyra dagar innan den traditionstunga festen – meddelar hovet att det inte blir så.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Prinsessan kommer inte att närvara på banketten. Hon har ont i ryggen på grund av sin graviditet och Nobelbanketten är lång. Därför kommer prinsessan Madeleine inte att närvara.

Prinsessan Madeleine väntar sitt tredje barn, och beräknas föda i mars 2018. Hon visade senast upp sin gravida mage på prins Gabriels dop i fredags. Prinsessan kommer dock att vara med vid prisutdelningen i Konserthuset innan middagen. Hon kommer också vara med på kungens middag på slottet efterföljande dag.

Annons

– Prinsessan närvarar vid Nobelprisutdelningen och planerar att närvara vid kungens middag dagen efter. Den är kortare, säger Johan Tegel.

Chris O’Neill då, kommer han att vara med? Ja, Madeleines make planerar att delta i alla tre aktiviteter som kungafamiljen anordnar i samband med Nobeldagen. Även Nobelmiddagen Madeleine inte kommer att närvara på.

Annons