Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovet bryter tystnaden: Därför stoppas kronprinsessan Victoria

29 maj, 2018 
AvOla Brising
Både prins Carl Philip och prinsessan Madeleine har gjort braksuccé med sina privata Instagram-konton. Men hovet tillåter inte kronprinsessan Victoria att göra samma sak.
Annons

Både prins Carl Philip, 39, och prinsessan Madeleine, 35, har gjort braksuccé med sina privata Instagram-konton. Men hovet tillåter inte kronprinsessan Victoria, 40, att göra samma sak

I början av mars skaffade prinsessan Madeleine ett officiellt privat Instagramkonto vilket gjorde succé direkt. Trots att prinsessan bara gjort nio inlägg på snart tre månader så har hon hela 109 000 följare.

Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia, 33, startade på prinsens födelsedag den 13 maj en privat Instagramsida under namnet Prinsparet och de har redan pumpat ut bra med inlägg och fått hela 119 000 följare.

Eftersom det spekulerats sedan dess om hur lång tid det egentligen kommer ta innan även kronprinsessan Victoria, 40, och prins Daniel, 44, skaffar Instagram är det intressant att veta vad hovet säger om detta.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Margareta Thorgren,  54, som är informationschef på hovet meddelar att de på informationsavdelningen märkt att det finns ett stort intresse för kungabarnens Instagramsidor och att de är glada över detta. Däremot dementerar hon tydligt och bestämt att någon egen Instagramsida för Victoria inte är aktuell framöver.

– Nej, de kommer inte att ha någon egen närvaro på Instagram enligt de planer som vi har nu. Det finns skäl till det, säger Margareta Thorgren till Expressen.

På frågan vad detta är för skäl svarar hon:

– Hovet har redan en omfattande sociala medier-närvaro, på Facebook och Instagram. Där berättar vi om statschefens arbete och även den blivande statschefen. Det är en strategi som vi kommer att fortsätta med.

Orsaken till att prinsparet och Madeleine fått egna konton är alltså för att kunna renodla informationen på kungahusets officiella konton:

– Prinsparet och prinsessan Madeleine stöttar statschefen och kronprinsessan genom sitt engagemang.

Se härliga succébilderna från Madeleines dag på Gröna Lund med Leonore:

FOTO: Ibl

Annons