Därför missar prinsessan Madeleine viktiga tillställningen

Därför missar prinsessan Madeleine Global Child Forum.
Prinsessan Madeleine kommer inte att närvara vid årets Global Child Forum. Nu förklarar det kungliga hovet anledningen till hennes frånvaro.
Annons

Prinsessan Madeleine, 36, och maken Chris O’Neill, 44, överraskade det svenska folket när de avslöjade att de flyttat till USA permanent. Sedan sommaren 2017 bor de i deras nya lyxiga hus i Florida på heltid. Sedan dess har prinsessan Madeleines representation för det svenska kungahuset varit näst intill obefintlig. Istället har hon fokuserat på att få ordning på det nya livet i USA med barnan Leonore, 5, Nicolas, 3, och Adrienne, 1.

De officiella programpunkterna i Sverige skrevs av för prinsessan Madeleines del och istället har hon fortsatt med sitt påbörjade arbete med organisationen World Childhood Foundation i USA. I flera års tid har prinsessan jobbat vid organisationens kontor i New York.

Annons

”Från USA fortsätter Prinsessan att fokusera på World Childhood Foundations verksamhet”, skrev hovets informationssekreterare Johan Tegel till Hänt i ett mejl i januari.

Annons

Prinsessan Madeleines brinnande intresse för frågor om barns rättigheter har även varit till stor hjälp i kungaparets arbete med Global Child Forum – ett årligt återkommande event som uppmärksammar barns rättigheter. Tidigare har prinsessan Madeleine varit med under Global Child Forum, men i år kommer hon inte att närvara, skriver Svensk damtidning.

Därför närvarar inte prinsessan Madeleine

Hovets informationschef, Margareta Thorgren, berättar om anledningen till varför prinsessan Madeleine inte kommer vara på plats under Global Child Forum.

– Det beror på avståndet. Att hon bor i Florida just nu. Global Child Forum är kungaparets stiftelse och prinsessan Madeleine arbetar inte aktiv med den, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Global Child Forum är ett initiativ som kung Carl XVI Gustaf, 72, och drottning Silvia, 75, för tio år sedan. Forumet är en oberoende plattform, som samlar världsledande intressenter för att diskutera och fördjupa kunskapen kring barns rättigheten och på vilka sätt företagen kan påverka dessa.

Annons

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Jonas Ekströmer

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…