Hovet bekräftar Chris O’Neills ändring sommaren 2019

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill sommaren 2019
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har i det tysta ändrat sitt schema för familjens skull. Nu bekräftar hovet vändningen.
Annons

Inom någon vecka väntas prinsessan Madeleine, 36, och barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 1, komma till Sverige. Hovet avslöjade för bara en vecka sedan till Hänt att det dock var oklart om Madeleines make, Chris O’Neill, 44, skulle göra familjen sällskap i Sverige under sommaren.

Annons

Hans namn har lyst med sin frånvaro i det kungliga kalendariet och hovet presschef Margareta Thorgren berättade att det fanns en orsak.

Annons

– Det kan komma att ändras. Det är alldeles beroende på. Det är därför vi inväntar det beskedet, förklarar Margareta för Hänt och fortsätter:

– Skriver vi namn och sedan blir det ändringar i det då ringer media och frågar varför det ändras och så vidare. Därför så väljer vi att invänta till vi definitivt vet.

Prinsessan Madeleines sommar 2019

Samtidigt var informationen knapphändig om hur länge prinsessan Madeleine planerar att stanna i Sverige. Under fjolåret var hela familjen bosatt i Stockholm efter att ha flyttat från London – men i början av hösten meddelade hovet att prinsessan och hennes familj flyttat från landet i hemlighet och sedan dess är de bosatta i Florida i USA.

Annons

Besöken sedan dess ha varit få, och hur länge Madeleine nu planerar att vara i Sverige kunde Margareta Thorgren inte svara på.

– Det vet jag inte. Men hon kommer ju stanna ett tag med anledning av bland annat officiella upptåg, men också för sin bok som kommer att ges ut där i början av juni.

Nu bekräftar dock hovet till Expressen att planerna ändrats, framför allt för Chris O’Neill som pusslat om sitt arbetsschema och nu väntas vara med både under nationaldagsfirandet den 6 juni, och vid kronprinsessan Victorias födelsdagsfirande den 14 juli på Solliden.

Chris O’Neills ändring för familjen

– Ja, det stämmer. Tidigare hade Chris O’Neill förhinder med anledning av arbetet. Men han har lyckats möblera om i kalendern. Han har stuvat om kan man säga, säger Margareta Thorgren.

Annons

Tidningen uppger dessutom att Madeleine och barnen kommer att tillbringa en längre tid på Öland, Solliden, under sommaren. Även Chris O’Neill kommer vara där. Men samtidigt tar jobbet mycket av hans tid och han kommer tvingas lämna familjen.

– Han kommer tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen i Sverige. Men eftersom Chris O’Neill jobbar över hela världen så är det inte semestertider för honom i juni, och knappt i juli heller. Han kommer därför att kombinera att vara tillsammans med familjen under sommarlovet och att arbeta, säger Margareta Thorgren.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…