Hovet avslöjar – nya detaljerna om prinsessan Adriennes dop

Nya detaljer om prinsessan Adriennes dop

Med bara en månad kvar till lilla prinsessan Adriennes dop kommer nu hovet med nya detaljer om dopdagen – allt samlat på en nyöppnad temasida.

I början av mars kom prinsessan Madeleine, 35, och Chris O’Neills, 43, lilla flicka, prinsessan Adrienne, till världen. Och nu det inte långt kvar till det kungliga dopet i Drottningholms slottskyrka. Den 8 juni döps prinsessan och nu när det börjar närma sig har hovet släppt en ny bild på prinsessfamiljen. Prinsessan Madeleine har även hon lagt ut en bild från samma fototillfälle på sociala medier.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Men förutom nya bilder har hovet också startat upp en temasida där nya detaljer kring dopet har publicerats. Där står information om dopdagens schema och såklart – vilken dopklänning prinsessan Adrienne kommer ha. Och det blir ett kärt återseende. Prinsessan Adrienne kommer att bära samma klänning som prinsessan Victoria och storasyskonen Leonore, 4, och Nicolas, 2, bar när de döptes. En klänning som går tillbaka ända till 1906 och prins Gustaf Adolf.

Det står också klart att SVT kommer att sända det kungliga dopet på tv. Det meddelar producenten till Svensk Damtidning.

–  Nu är alla papper påskrivna, säger producent Anders G Carlsson till Svensk Damtidning och fortsätter:

–  Vi kommer att sända dopet. Kommentatorer kommer vara Ted Wigren och Roger Lundgren, berättar Anders vidare.

Det kommer alltså vara samma kommentatorer som när prins Gabriel döptes.

På dopdagen välkomnas gästerna till kyrkan mellan 11.00 och 11.40 och klockan 12.00 börjar dopgudstjänsten. Därefter fortsätter firandet för Adrienne på en mottagning, som kungaparet håller i på Drottningholms slott. Dopdatumet är samma datum som prinsessan Leonores dop och prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllopsdag.

Vi önskar prinsessan Adrienne och resten av kungafamiljen en underbar dopdag!

HETAST PÅ HÄNT TV: DANIEL NORBERG om att bli DUMPAD (JONNA & JOHANNA- intervju)

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines oväntade beslut inför Adriennes dop: ”Finns en baktanke”

LÄS OCKSÅ: Efter tittarnas uppror – SVT:s vädjan till hovet inför Adriennes dop

Foto: Ibl, Kunga huset