LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hon är kvinnan som tar hand om Oscar och Estelle – därför känner du igen henne

28 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Att som kunglighet få ihop vardagspusslet med hämtning och lämning av barn på skolan kan säkerligen vara svårt.
Kronprinsessparet har under flera år haft hjälp av en barnflicka – därför känner du igen henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”Brand logo
Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”

Vårt kungahus har ständigt saker på agendan och åker land och rike för att representera Sverige. Det kan handla om att närvara på mässor och konferenser eller bara göra statsbesök för att visa sin närvaro. Nyligen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Finlands huvudstad Helsingfors för att bland annat närvara vid Hanaholmens 50-årsjubileum.

Hanaholmen, beläget utanför Helsingfors, är ett kulturcentrum för Sverige och Finland som arbetar för att utveckla samarbetet mellan länderna inom alla samhällsområden. Jubileet synliggör att det är 50 år sedan avtalet undertecknades om att inrätta ett kulturcentrum mellan Finland och Sverige.

Att få ihop vardagen med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, som går i skolan kan det därför vara svårt att få ihop. Och även kungligheter kan ibland behöva hjälp på traven för att få ihop livspusslet. Till hjälp har kronprinsessparet sedan många år tillbaka en barnflicka i sin stab – för att få ihop livet som kungligheter med småbarnsförälder.

Annons

Hon är kvinnan som tar hand om prins Oscar och prinsessan Estelle

Kronprinsessparets nanny är ingen mindre än en 28-årig kvinna som heter Elvira Ramström, som varit med familjen i flera år – sedan hon själv var 23 år gammal.

Sundsvalls Tidning har tidigare skrivit om att Elvira ursprungligen kommer från Härnösand. Men om det är någon som förväntar sig att Elvira ska kliva ut i rampljuset en dag och berätta om livet som anställd för familjen – kommer de nog bli besvikna. Hon har som många andra på slottet skrivit på ett sekretessavtal, vilket betyder att hon inte ska eller får prata med medier, enligt hovets praxis.

Elvira Ramströms starka band till Estelle och Oscar

Elvira är alltså den person som med jämna mellanrum får hoppa in och ta hand om barnen, följa dem till skolan och umgås med dem efteråt när Victoria och Daniel är iväg på jobb eller andra resor.

Annons

Elviras många år som familjens barnflicka har resulterat i att hon kommit prinsessan Estelle och prins Oscar mycket nära, då hon vari en del av deras liv sedan en väldigt tidig ålder. Hon har med andra ord fått ett starkt band till dem, vilket syns på bilder som finns på henne tillsammans med de små kungligheterna.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Bernard Rubsamen / dana press

Annons