LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hon är kvinnan bredvid prins Carl Philip under nationaldagsfirandet

06 jun, 2023 
PRINS CARL PHILIP
Det årliga nationaldagsfirandet har gått av stapeln på Skansen och allt gick galant, även vädret var på topp.
Men vem var kvinnan bredvid prins Carl Philip?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Nationaldagen är alltid en väldigt hektisk dag för svenska kungafamiljen. I år är dagen extra speciell eftersom det är exakt 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523.

För kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 78, har det varit fullt upp. Nationaldagsfirandet började för deras del i Västerviken i Strängnäs. Att det var just Strängnäs är ingen slump, det var nämligen där som Gustav Vasa valdes till kung.

Efter det bar det av till kungliga slottet för ett snabbt ombyte för att sedan åka kortege från slottet till Solliden, Skansen. Där mottogs kungafamiljen av hundratals svenska flaggor i publiken och folkets jubel.

Prinsessan Madeleine var på plats på Skansen

I vanlig ordning höll kungen sitt nationaldagstal. Förra året blev det lite fel på orden "sommar" och "midsommar", men i år satt allt som en smäck.

Annons

För första gången på flera år var även prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 48, på plats under firandet. De landade på svensk mark under måndagen och kommer stanna här under en längre period innan den efterlängtade flytten går av stapeln.

Självklart var även prins Carl Philip, 44, och prinsessan Sofia, 38, på plats. Likaså kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, med barnen prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7.

Hon är kvinnan bredvid prins Carl Philip

Kungafamiljen satt på första parkett, bara några meter framför scenen där bland annat Panetoz, Hanna Hedlund och Sven-Ingvars uppträdde. Men på varsin sida om kungaparet satt även två andra personer.

Bredvid kungen satt ju i vanlig ordning talmannen Andreas Norlén. Men mitt emellan drottning Silvia och prins Carl Philip satt en mystisk kvinna under det traditionsenliga firandet. Nu reder Hänt ut vem kvinnan är!

Då etikettreglerna säger att äkta makar inte ska sitta bredvid varandra vid tillställningar, fick därför talmannens fru Helena Norlén sitta bredvid prins Carl Philip och drottningen.

NATIONALDAGSFIRANDET 2023
Helena Norlén fick sitta mitt emellan drottningen och prins Carl Philip.

FOTO: Pontus Lundahl/TT

Annons