LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Här visar prinsessan Sofia upp förbjudna detaljen efter skarpa kritiken

25 apr, 2023 
Simon Lundh
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip deltog vid årets ELLE-gala.
Under galan visade Sofia upp en förbjuden detalj ännu en gång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rockar prinsparet loss – Se klippetBrand logo
Här rockar prinsparet loss – Se klippet

ELLE-galan gick nyss av stapeln på Grand Hotel i Stockholm. Som vanligt gästade flera kända namn galan och visade upp sina outfits på röda mattan. Två av de mer oväntade gästerna på årets tillställning var prinsparet, prinsessan Sofia, 38, och prins Carl Philip, 43.

Det är inte alltid som Sofia och Carl Philip väljer att vara närvara på galor, men i det här fallet gjorde paret ett undantag. Under ELLE-galan är det ett stort fokus på de bäst klädda kändisarna och vilka kläder de visar upp på galan.

Prinsen bar en klassiskt svart smoking med tillhörande svart fluga. Hans fru prinsessan Sofia bar ett lila kashmir-set från svenska Lisa Yang, men det var inte bara Sofias outfit som stod ut.

Prinsessan Sofia visar upp otillåtna detaljen på galan

På bilder från evenemanget visar prinsessan upp en förbjuden detalj som kamerorna inte missade.

Prinsessans Sofia tatuering
Prinsessan Sofias soltatatuering

Prinsessan Sofias tatuering – tillsagd av hovet

När prinsessan Sofia blev en del av kungafamiljen fick hon besked från hovet att ta bort den solliknande tatueringen i nacken. Något som hon valde att inte göra, även om det ryktades att Sofia innan bröllopet påbörjat en laserbehandling för att ta bort den. Inför hennes bröllop med prins Carl Philip så uttalade sig hovexperten Sten Hedman om prinsessans tatuering.

Annons

– Hon kommer ofta bära aftonklänning i sin nya roll och då är det viktigt med denna justering. Speciellt då hon representerar de mer konservativa rojalistiska kretsarna ute i Europa. Annars är hon perfekt för sin roll.

Prinsessan bröt mot reglerna igen på Nobelbanketten

Det är dock inte första gången som prinsessan Sofia väljer att visa upp tatueringen i offentliga sammanhang. För fem år sedan, 2018 när hon deltog i Nobelbanketten kunde man glimta tatueringen under klänningen. Med tanke på placeringen av tatueringen har den vid flera tillfällen synts i officiella sammanhang. Något som inte bara har rapporterats om i Sverige, utan även utomlands.

FOTO: Karin Törnblom/Christine Olsson/TT

Annons