Här syns prinsessan Sofias tatuering under Nobelbanketten

11 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Prinsessan Sofias tatuering syntes under Nobel 2018
Inför bröllopet med prins Carl Philip 2015 ryktades det om att prinsessan Sofia skulle ta bort sin tatuering i nacken. Men än är den kvar – något vi kunde se under Nobelbanketten 2018.
Annons

När prinsessan Sofia blev en del av kungafamiljen fick hon med ens beskedet från det kungliga hovet att hennes tatueringar var tvungna att tas bort. Bland annat blev hon beordrad att ta bort sin solinspirerande tatuering i nacken, vilket blev extra viktigt för hovet inför bröllopet med prins Carl Philip i juli 2015. På grund av tatueringens placering har den vid flera gånger synts i officiella sammanhang – och därför också uppmärksammats internationellt. En tid innan bröllopet ryktades det om att Sofia skulle ha påbörjat ännu en laserbehandling för att ta bort den.

– Hon kommer ofta bära aftonklänning i sin nya roll och då är det viktigt med denna justering. Speciellt då hon representerar de mer konservativa rojalistiska kretsarna ute i Europa. Annars är hon perfekt för sin roll, sa hovexperten Sten Hedman om Sofia inför det kungliga prinsbröllopet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men än i dag, tre år senare, sitter den solinspirerade tatuering kvar där mellan skulderbladen. Något vi fick en glimt av under måndagens Nobelbankett.

Annons

Trots att prinsessan Sofia valde en klänning med hög rygg glimtade en av topparna från tatueringens ”solstrålar” upp från den vackra, röda klänningen. Prinsessan Sofia har tidigare försökt dölja sin nacktatuering under Nobel. Bland annat 2014, då hon valde en klänning med stenar och paljetter som täckte över tatueringen.

Prinsessan Sofias alla tatueringar

Förutom tatueringen i nacken har prinsessan Sofia kvar en mini-tatuering på ankeln och en fjäril på sidan av revbenen. På en bild från finalen av dokusåpan Paradise hotel 2005, där prinsessan Sofia var en av deltagarna, syns även en stor tatuering på hennes överarm. Tatueringen på armen föreställer en blomkrans, som slingrar sig från axeln ner till armbågen. Det är däremot inte fastställt om den tatueringen var riktig eller ej.

Tatueringarna är minnen från prinsessan Sofias förflutna. Ett förflutet som skapade många rubriker när det blev känt att hon var prins Carl Philip nya kärlek. Sommaren 2009 träffades de – och förälskelsen slog till direkt! Samma höst åkte Sofia till Ghana för att arbeta med sitt välgörenhetsprojekt ”Project Playground”. Arbetet med utsatta barn var en slags nystart, en markering att det var slut med utvik, bikiniplåtningar och skandalsåpor.

Annons

Se prinsessan Sofias tatueringar här:

FOTO: IBL

Annons