LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Här syns Kate för första gången på flera månader – bryter tystnaden om cancern

15 jun, 2024 
Maria Broberg
Prinsessan Kate har inte synts i offentligheten sedan hon i mars meddelade i ett videoklipp att hon drabbats av cancer.
Nu har kungligheten brutit den långa tystnaden och berättar om sin sjukdomstid – samt visar upp sig för första gången på flera månader.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem saker du kanske inte visste om Kate MiddletonBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Kate Middleton

Den 17 januari genomgick prinsessan Catherine, även kallad Kate, 42, en magoperation. Efter det har Kate varit försvunnen från offentligheten och tagit ett kliv bort från rampljuset.

Många började spekulera i hur sjuk Kate egentligen var och om det var något allvarligare än en magoperation.

I mars svarade Kate på alla spekulationer kring hennes långa frånvaro. Detta gjorde hon genom att publicera ett videoklipp där hon berättar att hon drabbats av cancer.

Sedan dess har Kate försvunnit från offentligheten igen men nu har hon brutit tystnaden och skrivit en lång och öppenhjärtig text på hennes och prins Williams officiella Instagram-konto.

Kate bryter tystnaden – första orden på flera veckor

I texten tackar hon för allt stöd som hon och William fått de senaste månaderna, sedan berättar Kate om sin pågående cancerbehandling.

Hon skriver:

”Jag gör goda framsteg, men som alla som går igenom kemoterapi vet att det finns bra dagar och dåliga dagar. På de dåliga dagarna känner du dig svag, trött och du måste vila din kropp. Men på de bra dagarna, när du känner dig starkare, vill du göra det bästa av att må bra.”

Annons

”Min behandling är pågående och kommer vara i några månader till. På de dagar som jag mår tillräckligt bra är det en fröjd att kunna engagera mig i skollivet, ägna egentid åt det som ger mig energi och positivitet, sam att smått börja jobba hemifrån.”

Kate meddelade även att hon kommer att närvara på kungens födelsedagsparad med sin familj, samt att hon hoppas kunna vara med på fler offentliga engagemang under sommaren – men att hon vet att hon inte riktigt än är utom fara från cancern.

Här syns Kate för första gången på månader

Idag, den 15 juni samlas den brittiska kungafamiljen i London för att fira kung Charles officiella födelsedag. En tradition som är kopplad till monarkens officiella födelsedag sedan 1748.

Födelsedagsparaden innebär även Kate Middletons första offentliga framträdande på flera månader sedan hon gick ut med sin cancerdiagnos i mars.

Under lördagsmorgonen publicerades den första bilden på prinsessan av brittiska The Telegraph.

Men i en oväntad uppdatering publicerade prinsessan av Wales en video från sitt framträdande tillsammans med barnen, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

”Allt klart för kungens födelsedagsparad”, skriver Kate till klippet på det officiella Instagramkontot.

FOTO: TT

Annons