Här gör Netflix en kunglig kupp i Stockholm – mitt under Nobeldagen

I samband med att Nobelfestligheterna idag passar Netflix kungliga serie ”The Crown” på att sno åt sig uppmärksamhet på bästa reklamplats.

Att företag i allmänhet – och film- och serieföretag i synnerhet – gör reklam i samband med att deras produkt lanseras är praxis. När Nobeldagen, med tillhörande bankett och prisutdelning, idag går av stapeln passar Netflix, och den populära serien ”The Crown” på att sno åt sig lite av den hovliga galaglansen i Stockholm.

”The Crown”, vars andra säsong – passande nog – hade premiär i fredags, har ställt upp reklamdisplayer runt om i Stockholm. Bland annat vid Konserthuset, där Nobelpriset delas ut, men även vid Stadshuset där Nobelfesten äger rum.

Till Nobelmiddagen kommer samtliga svenska kungligheter, förutom prinsessan Madeleine som stoppades från Nobelmiddagen på grund av hennes graviditet. Några som är på plats är också ”The Crown”-karaktärerna.

På reklamdisplayerna syns nämligen seriens huvudkaraktärer, drottning Elisabeth, hennes make prins Philip och hennes syster prinsessan Margaret, animerade i flådiga Nobeloutfits – som att de fiktiva kungligheterna skulle vara ”på plats” själva på Nobelfesten.

Se bilderna från ”The Crowns” Nobelkupp här:

Well played, Netflix och drottning Elizabeth!

LÄS OCKSÅ: Därför stoppas prinsessan Madeleine från Nobelmiddagen

LÄS OCKSÅ: 13 bilder som visar hur lika The Crown är de riktiga kungligheterna

SENASTE NYTT!