LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Här gör Netflix en kunglig kupp i Stockholm – mitt under Nobeldagen

10 dec, 2017 
AvJoakim Almén
I samband med att Nobelfestligheterna idag passar Netflix kungliga serie ”The Crown” på att sno åt sig uppmärksamhet på bästa reklamplats.
Annons

Att företag i allmänhet – och film- och serieföretag i synnerhet – gör reklam i samband med att deras produkt lanseras är praxis. När Nobeldagen, med tillhörande bankett och prisutdelning, idag går av stapeln passar Netflix, och den populära serien ”The Crown” på att sno åt sig lite av den hovliga galaglansen i Stockholm.

”The Crown”, vars andra säsong – passande nog – hade premiär i fredags, har ställt upp reklamdisplayer runt om i Stockholm. Bland annat vid Konserthuset, där Nobelpriset delas ut, men även vid Stadshuset där Nobelfesten äger rum.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Till Nobelmiddagen kommer samtliga svenska kungligheter, förutom prinsessan Madeleine som stoppades från Nobelmiddagen på grund av hennes graviditet. Några som är på plats är också ”The Crown”-karaktärerna.

På reklamdisplayerna syns nämligen seriens huvudkaraktärer, drottning Elisabeth, hennes make prins Philip och hennes syster prinsessan Margaret, animerade i flådiga Nobeloutfits – som att de fiktiva kungligheterna skulle vara ”på plats” själva på Nobelfesten.

Annons

Se bilderna från ”The Crowns” Nobelkupp här:

Well played, Netflix och drottning Elizabeth!

Annons