Bingolotto-Stefan Odelberg chockar kungaparet – nya bilderna visar

07 jun, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Göteborg firar 400 år vilket uppmärksammades med ett kungligt besök.
Under besöket blev kungen och drottningen rejäl chockade.
Nämligen av en programledare på Bingolotto.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens skämt till drottning Silvia får hela salen att skratta
Kungens skämt till drottning Silvia får hela salen att skratta

lår slår staden Göteborg på stora trumman. När man firar 400 år som stad. Göteborg grundades av Gustav II Adolf 1621. Där den dåvarande kungen ska ha uttalat orden ”Här ska staden ligga!”. Även om det det officiellt är 402 år sedan staden grundlades så tvingades 400-års firandet skjutas upp på grund av pandemin.

Förutom att Göteborg firar, gör även den nuvarande kungen Carl XVI Gustaf, 77, det då han i år firar 50 år på den svenska tronen. Det förgylldes självklart med ett besök på den svenska västkusten.

– Kära göteborgare, äntligen får drottningen och jag vara med och fira ert 400-årsjubileum. Det passar faktiskt ganska bra att just ert jubileum sammanfaller med att vi även uppmärksammar att Sverige varit en självständig nationalstat i 500 år, och att jag dessutom har varit kung i 50 år, sa kungen under sitt tal.

Stefan Odelberg chockar kungen och drottningen

Självklart ville folket i staden vara med och fira dagen. Något som programledaren för Bingolotto Stefan Odelberg, 48 också tog tillvara på. I bilder från dagen ser man Stefan i en baddräkt från förr i tiden. En syn som fick både kungen och drottningen att se minst sagt förvånade ut.

Stefan Odelberg visar sig nedklädd framför kungaparet

Framtiden för Stefan Odelberg i Bingolotto

Stefan kommer i fortsättningen inte vara en del av teamet i Bingolotto. Något som bekräftades för ett tag sedan. I ett pressmeddelande uttalade sig Stefan om beslutet.

Annons

I 3 år har jag haft förmånen att få vara ansiktet utåt för Sveriges föreningsliv och jag har älskat varje sekund. Jag hade gärna fortsatt men ett avtal är ett avtal och när det är genomfört till sommaren så är det slut”, skrev han och fortsatte:

Att leverera underhållning och att ta hand om publiken har varit och är mitt kall. Förtroendet och den fina responsen från tittarna är fantastisk att få

När Hänt nådde Stefan berättade han att han gärna fortsatt i sin roll.

”Jag hade gärna fortsatt med världens roligaste jobb och jag hade massor av bra idéer. Folkspel valde att gå en annan väg och det respekterar jag till fullo.”

FOTO: Tommy Holl/Mikael Fritzon/TT

Annons