Artikeln innehåller reklamlänkar

Här bryter norska kungafamiljen mot reglerna – därför saknades prinsessan Märtha Louise

Vilket firande av Norge den 17 maj! Kungafamiljen bröt mot klädreglerna och prinsessan Märtha Louise uteblev helt.

Den 17 maj firas stort av varenda kotte i Norge, så även kungafamiljen. Den norska nationaldagen firas stort och traditionellt.

Men årets upplaga under torsdagen hann knappt börja innan den norska kungafamiljen gick sin egna väg och bröt mot klädkodsregeln. När kung Harald, drottning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och deras barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus klev ut på slottsbalkongen hade alla på sig en röd sløyfe, en rosettliknande brosch. Samtidigt hade de tre kvinnorna klätt upp sig i norska folkdräkter – och enligt reglementet ska man inte utsmycka folkdräkten med något som ej hör till den.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Deras tilltag uppskattas ändå av den norska modeexperten Ida Elise Eidie Einarsdottir.

– Jag tycker att det är kul att de hade på sig folkdräkter i år. Och jag hoppas att det är tillfälligt att de valt att pynta den med en 17 maj-rosett, säger hon till norska Se og Hør och fortsätter:

– De visar att folkdräktsreglerna mer kan används som riktlinje, och det är befriande att kungafamiljen bryter mot reglerna.

Under fjolårets 17 maj-festligheter hade kungafamiljen på sig helt vanliga kläder och att de valde folkdräkt i år är något som applåderas.

Det fanns dock en person som saknades ur kungafamiljen, nämligen prinsessan Märtha Louise. De senaste åren har hon inte synts till på slottsbalkongen, enligt norska hovexperten Anders Johan Stavseng är sannolikheten ändå stor att hon och barnen finns i närheten och äter den traditionella nationaldagslunchen med övriga kungafamiljen.

– Det är inte längre vanligt att prinsessan Märtha är med vid torget. Nu är det kungaparet och kronprinsfamiljen som står för det. Hon och barnen är nog inne på slottet och ser det hela från fönstret, säger han till tidningen.

Den norska kungafamiljen firade Norges nationaldag med att bryta mot klädregeln.

På Mette-Marit, Sonja och Ingrid Alexandras folkdräkter sitter nämligen 17 maj-symbolen, och helst ska man undvika att dekorera sina folkdräkter. 

Kungafamiljens klädbrott uppskattas dock av experterna som tycker att det är helt okej.

Kronprinsfamiljen uppklädda och redo att fira Norge. 

De som saknades vid firandet var Mette-Marits son Marius, samt prinsessan Märtha Louise.

LÄS OCKSÅ: Hon är Mette-Marits son Marius nya flickvän – efter miljardärsdottern

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Mette-Marit mystiskt sjuk – tvingas till operation

FOTO: Stella, Ibl

 

 

 

SENASTE NYTT!