TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleine ryter ifrån under TV4-intervjun: ”Det här får bara inte ske”

22 dec, 2017 
AvEmelie Tholin
Gravida Madeleine blir trebarnsmamma i vår och är djupt engagerad i barnens rätt i samhället. Den laddade frågan får Madeleine att bli märkbart frustrerad.
Annons

Prinsessan Madeleine, 35, befinner sig i Sverige med maken Chris O’Neill, 43, och barnen Leonore, 3, och Nicolas, 1. Julen ska de tillbringa på Drottningholm slott och under veckan har Madeleine och Chris setts handla klappar i Sturegallerian.

Paret är gravida med sitt tredje barn och förlossningen är beräknad till mars. Under hösten har Madeleine varit i New York för att deltaga vid det stora FN-mötet. Madeleine arbetar sedan flera år tillbaka nära drottning Silvia, 73, och hennes välgörenhetsstiftelse Childhood Foundation.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I tv-intervjun Kungahuset 9-5 som sänds på juldagen klockan 20.00 i TV4 berättar Madeleine om sitt engagemang i Silvias välgörenhetsorganisation – och barns utsatthet.

– Det är underbart att mamma har en sådan tillit till mig men det är svårt att kunna fylla mammas skor. Det är en tung och en jobbig fråga som vi jobbar för, säger Madeleine i tv-intervju.

Annons

Varje dag utsätts hundratusentals barn i världen av olika slags övergrepp. Detta har fått Madeleine att kavla upp armarna och göra en egen insats.

– Det är därför jag startade ”Eyes wide open”. Jag blev frustrerad över att folk såg inte det antalet barn som far illa. En av tio barn blir sexuellt utnyttjande – en av tio! Det innebär att vi vet kanske någon som behöver hjälp och stöd, säger hon i intervjun.

Madeleines engagemang för barn som har det svårt har ökat sedan hon själv blev mamma:

– Nu förstår man hur otroligt oskuldsfullt ett barn är och man vill ju göra allt för att skydda ens egna barn. Att veta att det finns barn därute som inte har någon som skyddar en, eller tar hand om en och som inte har det här nätverket som ett barn behöver för att kunna växa upp till att bli en fullt fungerande och bra individ, som tillför till samhället – allt det där börjar ju i grunden när man är ett litet barn. Så det är klart: Det har ju gjort att jag har blivit ännu mer driven i frågan och känner att: det här får bara inte ske, säger hon avslutningsvis.

FOTO: TV4, Ibl

Annons