Furstinnan Charlene av Monaco nedsövd igen efter tuffa sjukdomsperioden

Furstinnan Charlene av Monaco

Efter en längre tids hälsoproblem för furstinnan Charlene av Monaco meddelar hovet i Monaco nu att Charlene genomgått sin tredje operation på fyra månader.

Furstinnan Charlene av Monaco blev furstinna år 2010. Den senaste tiden har hon haft en svår tid med olika hälsoproblem. På bara fyra månader har furstinnan gått igenom tre operationer.

Furstinnan av Monaco har en bakgrund inom elitsimning och vid 18 års ålder vann hon Sydafrikanska mästerskapen i simning. Vid en simtävling i Monaco år 2000 träffade hon för första gången furst Albert II av Monaco och för tio år sedan gifte de sig. Sedan dess tituleras hon som furstinna av Monaco, en titel som ingen haft sedan 1982 då Alberts mor furstinnan Grace dog.

Furstinnan Charlene av Monacos tuffa sjukdomsperiod

När första hälsobeskedet kring furstinnan kom var det att hon drabbats av en öron-näsa-hals-infektion. Sedan visade det sig att Charlene åkt på komplikationer efter ett kirurgiskt ingrepp i bihålan, något som Svensk dam tidigare rapporterat om.

DRAMA Madde och Chris tunga tid: ”Värre än någonsin”

Det är fortfarande oklart om den senaste operationen beror på hennes tidigare bihåleproblem. Hennes make furst Albert berättade i en intervju med Radio Monte Carlo förra veckan att läget åtminstone ska vara bättre än tidigare.

– Vi ska tala med läkarna om några dagar. Men hon mår bättre, även om det har varit väldigt komplicerat för henne i och med att hon har drabbats av flera olika hälsoproblem, sa han då.

Nya hälsobeskedet om furstinnan Charlene av Monaco

De senaste månaderna har hon varit fast i Sydafrika, då en plötslig sjukdom slog till och hon var tvungen att opereras. Furstinnan Charlenes planerade hemresa blev därmed uppskjuten ytterligare en gång, och nu har det hänt igen.

Den senaste operationen ägde rum i fredags och hovet i Monaco meddelade att furstinnan skulle sövas ner för det slutliga ingreppet.

– Furstinnan kommer att sövas ner för det slutliga ingreppet som sker i dag. Vi sänder henne välgångshälsningar inför denna sista operation och önskar henne ett snart tillfrisknande, sa man i den officiella kommuniké som gick ut i fredags.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia gör tvärtemot kungaparet – beslutet för barnen

LÄS OCKSÅ: Så lever prinsessan Madeleines ex-pojkvän Erik Granath idag – efter skandalerna

FOTO: Jean-Charles Vinaj / Pool Monaco / Bestimage Olivier Huitel / PRM / Bestimage

Senaste nytt