LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Första bilden på prinsessan Leonore efter olyckan

07 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore
För drygt en månad sedan kom beskedet att prinsessan Leonore ramlat och brutit armen – en skada som tvingade henne till operation.
Bara några veckor senare har hon fångats på bild igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikaela Laurén talar ut om otäcka olyckan i Fångarna på fortet: ”Något fel”Brand logo
Mikaela Laurén talar ut om otäcka olyckan i Fångarna på fortet: ”Något fel”

Prinsessan Madeleine, 40, med familj är på svensk mark efter flera år bosatta utomlands. Lagom till nationaldagen landade familjen i Sverige och denna gång är de här för att stanna.

Planen var egentligen att Madeleine skulle komma till Sverige för några veckor sedan, för att medverka på ett event för World Childhood Foundation på Gröna Lund. Men på grund av att prinsessan Leonore, 9, råkat ut för en otäck skada som krävde operation – tvingades hon ställa in för att finnas vid dotterns sida.

På sin hemsida skrev Childhood om beskedet att prinsessan missar eventet.

"Vi har dock fått besked om att Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan under kvällen. Anledningen till är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid".

Annons

Prinsessan Leonores skada i armen

Hovets infomationschef Margareta Thorgren kunde vid tiden bekräfta för Expressen hur det gick till när Leonore skadade sig.

– Hon har ramlat, och läkare har bedömt att det är en brytning som kräver operation. Familjen och prinsessan inväntar tid för operation, säger Margareta.

Vidare kunde hon berätta att operationen väntades ske så fort som möjligt.

– Men det är självklart så fort som möjligt, eftersom det här inträffade för någon dag sedan.

– Prinsessan Leonore är nu opererad och har nu gipsad arm.

När Hänt pratade med Mikael "Doktor Mikael" Sandström kunde han ge sin syn på Leonores återhämtning efter operationen.

”Väldigt svårt att svara på eftersom det beror på hur frakturen/frakturerna ser ut. Det som styr är om benbitarna ligger nära varandra eller felaktigt. Om själva leden också är inblandad ökar operationsindikationen. Målet för att operera ett barn är att återfå full rörlighet 6-8 veckor i gips i snitt”, skrev Mikael i ett meddelande till Hänt.

Första bilderna på prinsessan Leonore efter operationen

Knappt fyra veckor har passerat sedan Leonores operation och nu delar mamma prinsessan Madeleine med sig av nytagna bilder på dottern, från svenska nationaldagsfirandet den 6 juni.

På bilden bär är hon tillsynes pigg och alert – utan gips på armen. Hon verkar alltså återhämtat sig snabbt efter operationen och kan äntligen återgå till bus och lek med sina syskon och alla kusiner i Sverige.

Under bilden fylls kommentarsfältet med hälsningar till familjen på nationaldagen och flera av följarna passar även på att välkomna dem hem till Sverige.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT

Annons