TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Folkets ilska mot drottning Silvia – efter händelsen med 94-åriga Ruth

12 feb, 2022 
Drottning Silvia
När 94-åriga Ruth Arkby häromdagen valde att donera 2 miljoner kronor till Drottning Silvias barnsjukhus firades den fina gesten med både tårta och blommor.
Men en upptäckt får folket rasa.
”Tror jag faktisk Ruth hade förväntat sig med, längst inne”, skriver en.
Annons
Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"Brand logo
Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"

Det är Göteborgs-posten som rapporterar om den fina händelsen. De var plats när Ruth Arkby, 94, i veckan valde att skänka en stor del av sitt arv till Drottning Silvias barnsjukhus.

Tidningen skriver att Ruths make dog för drygt 60 år sedan, och sedan dess har hon inte velat träffa någon annan och levt ensam. De skaffade inga barn.

Men precis som drottning Silvia, som varit med och grundat Drottning Silvias barnsjukhus, har Ruth ett stort engagemang för barn. Just av den anledningen har hon valt att skänka den stora summan till stiftelsen, efter att barndomsgården blev såld.

– Där tycker jag att pengarna gör mest nytta. Barnen har ju hela livet framför sig. Jag tycker inte att man kan skänka pengar till något bättre, säger hon till Göteborgs-posten.

Detta går pengarna till – stiftelsens stora tacksamhet

Stiftelsen kommer att använda pengarna till att sätta guldkant på sjukhusvistelsen för barnen.

Annons

– Vi har verksamheter som terapihundar, syskonstödjare, clowner, musikstudio, akvarier och mycket mer, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på stiftelsen.

– Det här är nog den största donation som vi har fått, tror jag. Dessutom är det extra roligt att vi får chansen att komma hit och tacka personligen. Oftast får vi donationen efter att en person gått bort.

Tisell förklarar för tidningen vad den stora gåvan betyder.

– Det betyder enormt mycket. Vi på insamlingsstiftelsen jobbar ju för att skapa glädje för barnen på barnsjukhuset. En sån här summa kan göra stor skillnad, så det är helt fantastiskt.

Folkets ilska mot drottning Silvia

Men en upptäckt i denna fina historia får folket att rasa. Det är i Göteborgs-postens kommentarsfält till artikeln som flera uttrycker sin ilska och besvikelse över att drottning Silvia inte närvarade under denna stund – när det gällde ett sådant här stort belopp från 94-åriga Ruth.

Annons

”Så otroligt fint gjort. Ett hjärta av guld. Vart befann sig drottning Silvia vid mottagandet av 2 miljoner kronor? Hade varit fint om hon hade varit där och det tror jag faktisk Ruth hade förväntat sig med, längst inne”, skriver en som får medhåll och gilla-markeringar från ett stort antal människor.

”Tänkte precis detsamma”, skriver en.

En annan tycker till och med att sjukhuset kan byta namn.

”Mycket fint av henne. Sjukhuset skulle kunna byta namn till ”Ruth Arkbys barnsjukhus”, istället för det där med drottning Silvias sjukhus.”

Nedan kan ni se Göteborgs-postens video med Ruth:

Annons