LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Följarnas oro efter bilden på kungen: "Ser inte så..."

04 okt, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Följarna av kontot Kungahuset tycker att kung Carl Gustaf ser tärd ut och oroar sig nu för hans hälsa.
Följarna av Kungahusets officiella Instagramkonto tycker att kung Carl Gustaf ser bekymrad ut på den senaste bilden på honom och oroar sig nu för vår regent.
Annons

I tisdags träffade kung Carl Gustaf, 72, riksdagens nye talman, moderatpolitikern Andreas Norlén, 45, för att bli informerad om det aktuella läget i regeringsbildningsprocessen. Under mötet togs en bild på dem båda ihop som senare lades ut på kungahusets officiella Instagramkonto. Men följarna såg inte bara två stiliga kostymklädda herrar, utan fokuserade mer på kung Carl Gustafs mående.

“Kungen ser inte så nöjd ut”, skriver en medan det skämtas friskt i kommentarsfältet att det kanske beror på det aktuella politiska läget.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

En annan håller med att kungen ser modfälld ut:

“Kungen ser bekymrad ut.”

Medan en tredje tycker att kungen borde se gladare ut.

“Kungen måste våga le lite mer!”

Under mötet ska Andreas Norlén också ha informerat kung Carl Gustaf om att han gett Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i uppdrag att utforska förutsättningarna för att bilda en regering som tolereras av riksdagen.

Annons

Kungen är just nu gräsänkling då drottning Silvia, 74, befinner sig i New York tillsammans med prinsessan Madeleine, 36, där de igår närvarade under ett seminarium anordnat av drottningens stiftelse World Childhood Foundations om sexuella övergrepp på barn. Silvia och Madeleine gick även på stiftelsens galamiddag under kvällen.

Det var först tänkt att prinsessan Madeleine skulle delta själv i New York, men då hennes och maken Chris O’Neills barn, Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, 7 månader, blivit sjuka blixtinkallades även drottningen.

– Det har varit förkylda med feber och så pass sjuka att vi har fått planera för plan B – att drottningen skulle åka, berättade Margareta Thorgren, informationschef för Hovet, till Expressen i tisdags.

Men prinsessan Madeleine lyckades komma iväg ändå och enligt kalendern på Kungahusets hemsida deltog de båda under seminariet och galamiddagen.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: Henrik Garlöv, Kungahuset, IBL

Annons