LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Följarna i tårar – efter nya bilderna på prins Daniel: ”Gråter”

21 nov, 2022 
Prinsessan Estelle, prins Daniel Kronprinsessparet öppnar Kungliga slottet med anledningen av Sveriges nationaldag.Stockholm 20220606Foto: Karin Törnblom / TT / kod 2377
Tidernas hockeygala gick nyligen av stapeln och på plats var prins Daniel.
Det blev känslosamt och flera reagerar nu på bilder av prinsen och Börje Salming.
”Gråter”, lyder en av kommentarerna.
Annons
Börje Salming tar emot NHL:s hederprisBrand logo
Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

Tidernas hockeygala sändes i SVT under november. Det blev en kväll fylld av känslor, skratt och tårar. Flera prisades för sina insatser i sporten, bland andra Nicklas Lidström och Kim Martin Hasson för att nämna några.

En som även var på plats var ALS-drabbade hockeylegendaren Börje Salming som såväl hyllades och prisades. I publiken syntes många berörda, där ibland Sveriges alldeles egna prins Daniel. Nu, flera dagar senare, reagerar många på bilderna från galan.

Folkets tårar efter bilderna från galan: ”Gråter när jag tittar”

I samband med galan delade prinsen som tidigare nämt ut en utmärkelse. Nämligen det prestigefyllda ”Tidernas spelare” till Kim Martin Hasson och Nicklas Lidström.

Kungahuset har valt att uppmärksamma prins Daniels insats och många reagerar nu över bilderna. På sista bilden syns även Börje Salming med familj när han fick ta emot NHL:s hederspris.

Annons

”I går närvarade Prins Daniel vid Ishockeyförbundets 100-årsjubileum ”Tidernas Hockeygala” på Avicii Arena i Stockholm. I samband med galan delade Prinsen ut utmärkelsen ”Tidernas spelare” till Kim Martin Hasson och Nicklas Lidström. Börje Salming fick ta emot NHL:s Hederspris tillsammans med fru Pia och barn.”, skriver kungahuset.

Kommentarerna strömmar nu in om Börje och prinsens insats.

”Jag gråter när jag tittar på Börje. Vilken enastående legend. Så himla stolt över mitt svenska arv!”, skriver en person i en kommentar.

”Vår fantastiska prins Daniel”, hälsar en annan.

En Fantastisk gala för att hylla fantastiska Börje Salming”, skriver en tredje person.

Pia Salming efter galan: ”Vi kommer stänga dörren till yttre världen”

Vid Börje Salmings sida fanns hela familjen och han brast i gråt som så många andra.

Hustrun Pia höll även ett tal och förklarade att Börje är mycket tacksam för allt stöd och pepp den senaste tiden. Efter galan berättade hon dessutom att detta var familjens sista offentliga framträdande.

– Vi kommer stänga dörren till yttre världen från och med i dag. Vi är glada och tacksamma. Vi värms av kärleken vi får av Sverige. Vi får brev skickade till oss, folk är fantastiska. Vi tar en dag i taget, Börje bestämmer. Han har taktpinnen, förklarade hon i SVT.

FOTO: Janerik Henriksson/TT

Annons