Prinsessan Estelle och prins Oscar med under nationaldagen – trots regeln

05 jun, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Kungafamiljen
6 juni firar Sverige sin nationaldag, något som kommer att firas av kungafamiljen.
Nu berättar hovet om planen för prinsessan Estelle om prins Oscar under dagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Den 6 juni firar Sverige sin nationaldag. Som sig bör kommer kungafamiljen att närvara vid diverse firanden under dagen. Bland annat öppnas slottet upp och kungen och drottningen kommer även vid firandet i Strängnäs. Detta sker under dagen och framåt kvällen väntar även ett högtidligt firande vid Skansen. Som sker varje år denna dag.

Kungafamiljen samlas för nationaldagsfirande

De flesta i kungafamiljen kommer att närvara i firandet och för första gången på flera år kommer även Chris O´Neill, 48, vara närvarande. Ett besked som innebär att det är första gången på fem år som han firar dagen i Sverige med kungafamiljen. Något som hovet tidigare bekräftade för Hänt.

”Prinsessan Madeleine och Herr O’Neill närvarar vid högtidlighållandet av Sveriges nationaldag på Skansen samt Nationaldagsmottagningen på Nordiska museet.

Att Chris just dyker upp i år tillsammans med sin fru prinsessan Madeleine, 40, beror på att kungen idag firar 50 år på tronen.

Annons

Dock får paret klara sig utan sina barn prinsessan Leonore, 9, prins Nicholas, 7, och prinsessan Adrienne, 5, under kvällen på Skansen. Något som hovet har bekräftat för Svensk Dam.

Enligt informationschefen vid hovet Margareta Thorgren, handlar det om att det kommer vara åldersgräns på evenemanget.

Nej, det kommer de inte vara. Det har tidigare inte varit med några barn. Det är ett kvällsevenemang och barnen är helt enkelt för små.

Oscar och Estelle undantas från regeln – får specialbehandling

Även om firandet på Skansen är barnförbjudet så finns det chans att kronprinsessan Victoria och prins Daniels två barn prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7, kommer att närvara ändå. Även om det går emot det hovet tidigare bekräftat.

”Det finns möjlighet att Prinsessan Estelle och Prins Oscar närvarar vid nationaldagsfirandet på Skansen. Men då de är barn finns det självklart reservation för ändringar.” skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Annons

Vid nationaldagsfirandet kommer kung Carl Gustaf, 78, drottning Silvia, 79, prins Carl Philip, 43, och hans fru prinsessan Sofia, 38, även att vara en del firandet.

FOTO: MEGA

Annons