LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Estelle och Oscar skyddas från faran – beslutet för Victorias barn

17 apr, 2024 
Maria Broberg
Prins Daniel går gärna på match när det är AIK som spelar.
Det händer ibland att barnen Oscar och Estelle får följa med.
Men när det vankas derby får barnen stanna hemma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosenBrand logo
Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är föräldrar till prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8. Då och då får vi se hela familjen samlad på diverse privata utflykter eller offentliga åtaganden.

Tidigare i april var hela kronprinsessfamiljen på en privat semester i Mallorca, och ibland ser vi dem ihop vid offentliga firanden eller på invigningar av diverse konstutställningar exempelvis.

Men de finns såklart aktiviteter eller evenemang som prins Daniel eller kronprinsessan Victoria väljer att inte ta med barnen på.

Estelle och Oscar skyddas från faran – prins Daniels beslut

Det är sedan en tid tillbaka känt att prins Daniel är en stor AIK-supporter och han går gärna på deras matcher.

För några veckor sedan spelade AIK mot Gefle i Svenska cupen i fotboll. På plats var såklart prins Daniel tillsammans med sonen Oscar.

När det var dags för ärkerivalerna AIK och Djurgården att mötas i derby valde Daniel däremot att inte ta med sig Oscar eller Estelle. Något som Svensk Dam även har uppmärksammat.

När det är match mellan Stockholmslagen brukar de beskrivas som ’’högriskmatcher’’. Detta kan betyda att det finns en risk för bråk och sammandrabbningar mellan supportrar, som i sin tur kräver extra polisbevakning på plats.

Denna risk för olika typer av stökigheter på dessa matcher kan vara en bakomliggande anledning till varför prins Daniel och kronprinsessan Victoria har beslutat att Oscar och Estelle ska vara hemma då.

FOTO: TT

Annons