LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Victorias ovanliga klädval skapar reaktioner: ”Att hon orkar”

26 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Under sitt officiella besök i innovationens hjärta, Silicon Valley, fångade Kronprinsessan Victorias val av djärva klackar allas blickar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Mycket har stått på agendan för kronprinsessan Victoria och prins Daniel den senaste tiden. Prinsessan Estelle har hunnit fylla 12 år och kronprinsessparet har nyligen varit på en officiell resa till Kalifornien, USA.

Kronprinsessan Victoria är känd för sin oklanderliga stil, men det fanns en detalj som fick många att reagera på hennes klädval under besöket i Silicon Valley, Kaliforninen.

”Imponerande att kronprinsessan orkar gå i dessa en hel arbetsdag”

Syftet med besöket i USA var att bredda och utveckla relationerna mellan Sverige och Kalifornien inom bland annat innovation och grön omställning. Passande nog bar kronprinsessan en grön kostym dagen till ära, men skorna har blivit lite av en snackis då höjden på klacken är ovanlig för kronprinsessan att bära.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel
Foto: Clément Morin

– Vi ser ofta kronprinsessan välja klackar men den här höjden/längden är ovanlig. Hon har burit de stilrena klackarna från Gianvito Rossi tidigare och jag tycker det är imponerande att hon orkar gå i dessa en hel arbetsdag. Oftast faller valet på en lägre klack än dessa, men här matchades den snygga power suiten i grönt med ett par maxade klackar, säger Elles kungliga expert Sara Ericsson till Hänt.

Kronprinsessan återanvänder gamla kläder

Kostymen kronprinsessan Victoria bar under besöket kommer från Zara och kronprinsessan är känd för att inte bara välja dyra designerkläder till sin garderob. Återbruk av gamla kläder är också något vi ser mycket av då både kronprinsessan och drottning Silvia är medvetna om, och intresserade av återbruk i förhållande till miljön.

FOTO: Hovet / Clément Morin / TT

Annons