Efter tre veckors sjukdom – familjens oro över kungens hälsa

Kung Carl Gustaf med drottning Silvia
Det har inte hänt många gånger att kungen har ställt in uppdrag på grund av sjukdom. Igår gjorde han det och nu har familjen blivit oroliga över hans hälsa.
Annons

I början av februari under Åre-VM kunde man se kung Carl XVI Gustaf 72, hostandes på vip-läktaren. Nu har det gått tre veckor och kungen har fortfarande inte blivit av med hostan, något som oroar familjen.

Igår var det biskopsvigning i Uppsala där kungen och drottning Silvia, 75, skulle medverka. Drottningen dök upp punktligt, men kungen syntes dock inte till någonstans.

Annons

– Han tvingades ställa in på grund av sjukdom, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam och fortsatte:

– Han har ju varit förkyld i flera veckor, vilket nog inte har undgått någon.

Annons

Tillbaka på jobbet

Hovets informationschef kunde dock meddela att kungen idag befann sig på möte på Kungliga slottet och imorgon tisdag ska kungaparet flyga till Bryssel. I Bryssel ska drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf besöka olika representanter i EU. Bland annat Cecilia Malmström, som är Sveriges EU-kommissionär.

– Det är ett stort och viktigt besök. Kungaparet ska få en djupare inblick i EU-arbetet och det är ambassadör Lars Danielsson som är värd, berättade hovets informationschef.

Kungen brukar inte ställa på grund av sjukdom, utan det hör till ovanligheterna. 2016 fick han diskbrock som i sin tur gav honom värk i axeln. Då tvingades hovet att justera kungens schema efter läkarnas råd av hans hälsa.

Ställde in i sista minuten

I november ställde kungen även in resan till Kina i sista minuten. Tanken var att kungen skulle tillbringa en vecka i Hongkong, Kina, men resan blev inte av.

Enligt uppgifter till SVT reste inte kungen till Kina på grund av att det pågår ett komplicerat förhandlingsspel mellan Sverige och Kina om att eventuellt släppa ut Gui Minhai. Kungen blev ombedd att inte resa i detta läge.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…