LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Drottning Silvias okända intresse – privata avslöjandet bekräftat

17 okt, 2022 
Drottning Silvia
Vad tycker egentligen drottning Silvia om att göra på fritiden?
Här är avslöjandet som bekräftar drottningens personliga intressen i privatlivet.
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Sedan 1976 har drottning Silvia, 78, varit gift med Carl XVI Gustaf, 76. Tillsammans har makarna tre barn och åtta barnbarn. Det är inte allt för ofta som hela familjen kan tillbringa tid tillsammans men då och då samlas hela den svenska kungafamiljen under samma tak.

I somras var ett sådant tillfälle, efter pandemin fick äntligen hela kungafamiljen fira kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Det syntes tydligt att tillställningen kom att bli ett evenemang som de alla njöt av.

Sjukdomskampen under evenemanget

Hösten har däremot varit tuffare. Härom veckan tvingades Silvia plötsligt avbryta ett uppdrag då hon hade blivit sjuk. Det var under riksmötets öppnande som Silvia först närvarade för att sedan lämna evenemanget oväntat.

Annons

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade för Hänt att drottningen hade blivit förkyld under dagen och därav valde att ta sig hemåt.

Drottning Silvias personliga intressen avslöjade

När drottningen inte är ute på uppdrag tycker hon om att spendera tid med barnbarnen. Det har nog inte undgått någon att Silvia är en barnkär drottning. Men vad har egentligen drottningen mer för intressen? På Kungahusets hemsida finns en flik där Silvias personliga intressen presenteras:

Drottningen är även road av blommor och trädgårdsskötsel. Vid sommarslottet Solliden på Öland, där Kungliga Familjen tillbringar stora delar av sommaren, är hon tillsammans med Kungen delaktig i den långsiktiga vården av den vackra Sollidenparken. Drottningen är intresserad av scenkonst och går gärna på teater, opera och konserter.

Historieintresset är också stort hos Drottningen och under lediga stunder uppskattar Drottningen att slå sig ner med en bok”.

Vidare står skrivet att drottningen även tycker om att åka skidor, något som hon gärna gör med kungen då de årligen beger sig till sportstugan i Storlien, Jämtland.

FOTO: TT

Annons