LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Silvias okända förflutna med fotbollsstjärnan – nu avslöjar hon sanningen

27 apr, 2024 
AvPontus Varg
Drottning Silvia har kontakter världen över.
Men visste du att hon har ett förflutet med en riktigt stor fotbollsstjärna?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Det blev ett trevligt möte på slottet när de allra första försäljarna av majblomman, fotbollsfantasterna Elsa Bellman Falk och Kebba Mbye, tog sig till det kungliga slottet för att träffa drottning Silvia.

Drottningen är ju som bekant den traditionellt första köparen av majblomman i egenskap av sin roll som organisationens högsta beskyddare, skriver Svensk Damtidning.

– Jag tycker det är väldigt fint, särskilt om man tänker på att man började med Majblomman 1907. Det är en fantastisk idé som fru Hallberg hade. Särskilt om man tänker på att man hjälper barnen. Det är ett jättefint sätt att hjälpa, säger drottningen till Expressen.

Annons

Det är inte så konstigt att drottning Silvia tycker om initiativet till den fina blomförsäljningen. Pengarna går bland annat hjälpa barn ur fattigdom, ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat. Hon har visionen för sina majblommor klar.

– Man kan ha dem till olika situationer. Jag har alltid en på almanackan.

Silvia!FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvias okända träffar med Pelé

För Silvia är det inte slit och släng när det gäller majblommorna. På slottet spar hon alla de blommor hon har köpt genom åren.

Annons

– Det är rörande. Jag har en tavla där jag har satt alla majblommor som jag har köpt eller fått, de är alla där. Det är många färger och det är en hel samling, säger drottningen till Expressen. Under mötet med ungdomarna.

Under mötet med de två unga försäljarna får Silvia reda på att de båda gillar fotboll. Då passar hon på att dra en anekdot till sin relation med fotbollsstjärnan Pelé, som gick bort 2022 vid 82 års ålder.

De ska ha träffats vid flera tillfällen, och en gång frågade Pelé om hennes födelsedag. Drottning Silvia berättade för stjärnan att hon fyller år den 23 december.

– Då sa han: ”Jag har gjort ett mål den 23 december, det får du i present”. Han var jättesnäll.

Silvia med PeléFOTO: Charles Hammarsten/TT
Fotbollsikonen PeléFOTO: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Annons

FOTO: TT

Annons