LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Nya skräckbilden på drottning Silvia – blodsprängda ögat chockar

23 apr, 2024 
När drottning Silvia dök upp på slottet inför det finska statsbesöket kom hon med ett rödsprängt öga.
Se bilden här!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Idag har Sverige statsbesök från Finland och dagen till ära bjuder Stockholm på strålande sol och några plusgrader.

Och alla är på plats! Relationen mellan Sverige och Finland går långt tillbaka i tiden och det är en långvarig tradition att man alltid gör de första statsbesöken hos varandra.

Men när drottning Silvia, 80, anlände var det många som höjde på ögonbrynen. Hennes ena öga är nämligen helt rödsprängt.

Nya bilder på drottning Silvia visar blodsprängda ögat

Nya bilderna visar drottningen stå bredvid Kung Carl Gustaf då han håller tal vid pressträffen på Stockholms slott i samband med välkomstcermonin för presidentparet. Men uppmärksamheten dras direkt till drottningens höga öga som är helt rött.

När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren förklarar hon varför Silvias öga ser ut som det gör.

”Drottningen har utsatts för kalldrag i ögat. I övrigt mår Drottningen bra.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

TT

Hovexperten Herman Lindqvist om statsbesöket

Statsbesöket är med anledning av kungaparets möte med deras gäster, Finlands nyvalde president Alexander Stubb, 56, och hans engelskfödda fru Suzanne Innes-Stubb, 54, som är jurist.

Annons

Alexander och Suzanne Stubb kom till Sverige i en så kallad silent arrival – som det heter på hov- och diplomatspråk. Hovets informationschef berättade för Svensk Dam att presidentparet bor i kungaparets gästvåning under statsbesöket.

När Hänt når hovexperten Herman Lindqvist berättar han vidare om statsbesöket.

– Det blir ju intressant att se det här statsbesöket idag. Det är ju den första finlandssvenska presidenten sedan Mannerheim, säger han och fortsätter:

– Av historiska skäl har det varit så att varje gång det blir ny president så blir hans första statsbesök alltid i Sverige. Så är det alltid och av samma skäl är den svenska kungens första besök i Finland för att stryka under att vi var samma land i 700 år.

– Stubb är ju en mycket bra person, väldigt utbildad och han talar 4-5 språk flytande och han gick förresten i samma skola som jag när jag gick i skola i Finland.

FOTO: TT

Annons