Drottning Silvias frånvaro – då är hon tillbaka

Drottning Silvias mystiska frånvaro

Drottning Silvia har inte synts till i officiella sammanhang på en månad.
Men snart är hon tillbaka, uppger Svensk Dam.

Drottning Silvias schema har varit allt annat än fullspäckat under året. Drottningen, som är känd för sitt brinnande engagemang, hade bara tre planerade aktiviteter i januari, skriver Svensk Dam. Även februari månad var tunn på aktiviteter sett till kalendern.

Faktum är att det gått en hel månad sedan hon hade ett officiellt uppdrag. Utöver den bild där hon syns fira sportlov i Storlien tillsammans med kung Carl Gustaf, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnbarnen Alexander, 3, och Gabriel, 1, har det varit förhållandevis tyst om drottningen.

Då är drottning Silvia tillbaka

Tanken var att vi äntligen skulle få se Silva igen i samband med den representationsmiddag som skulle äga rum på slottet i Stockholm i onsdags. Men med kort varsel stoppades middagen.

– Anledningen är coronaviruset. Det är i dag som beslutet har fattats. Nu jobbar vi på att alla ska få den här informationen personligen. En representationsmiddag är väldigt många olika nationaliteter inbjudna, och det är av respekt för inbjudna gäster, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Men det dröjer inte alltför lång tid innan Silvia är tillbaka, skriver Svensk Dam.

Redan nästa vecka, den 19 mars, kommer hon att närvara vid Konung Gustav V:s och Drottning Victorias Frimurarestiftelses utdelningssammankonst vid Bååtska palatset i Stockholm.

Kungafamiljens resor kan ställas in

Huruvida även det evenemanget kan komma att flyttas eller ställas in återstår att se. Coronaviruset har nämligen medfört att hovet vidtagit en del åtgärder när det kommer till kungafamiljens inplanerade aktiviteter den kommande tiden.

– Det är en del resor som är planerade, statsbesök och officiella resor, som vi i dagsläget inte har kommunicerat. Vi följer de råd kring resor som UD rekommenderar. Det är en tid av väntan, säger Margaretha Thorgren till Expressen.

Så med andra ord kan Silvias tidigare rätt tomma kalender komma att bli ännu tommare de kommande månaderna.

FOTO: TT