TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Drottning Silvias beslut om barnbarnen – efter svåra tiden

30 maj, 2020 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Drottning Sivlias besked om barnbarnen.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia isolerar sig sedan en tid tillbaka på slottet i Stenhammar.
Nu har det sorgliga beskedet kommit – att det kanske inte blir någon lek med barnbarnen alls i sommar.
Annons
Allt om prinsessan Estelle och prins OscarBrand logo
Allt om prinsessan Estelle och prins Oscar

Under Coronakrisen har svenska kungahuset tvingats göra flera större förändringar. Kronprinsessan Victoria tömde hela sin kalender tidigare under våren – något som aldrig förut hänt.

Det beslutades då också att kronprinsessan och kung Carl Gustaf inte fick delta i möten tillsammans, allt för att förhindra smittspridning.

Sedan dess har försiktighetsåtgärderna ytterligare ökats och familjerna har under den senaste tiden isolerat sig.

drottning Silvia och kungen
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvia och kung Carl Gustav tillhör som 70-plussare en riskgrupp och håller sig på slottet i Stenhammar utanför Flen. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel arbetar från Haga och umgås med barnen prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4.

Annons

För Aftonbladet  har drottning Silvia berättat att hon håller kontakten med sina barn och barnbarn via Facetime.

– Vi använder Facetime ofta. Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra? Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga! säger drottning Silvia i intervjun.

Ingen sommarlek med barnbarnen

Drottning Silvia är ju sedan tidigare van att kommunicera digitalt då dottern, prinsessan Madeleine, bor i Florida med maken Chris O´Neill och barnen prinsessan Adrienne, 2, prins Nicolas, 4, och prinsessan Leonore, 6.

Nu verkar hoppet vara ute för att drottning Silvia och kung Carl Gustaf ska få tillbringa sommaren tillsammans med sina barnbarn.

Prins Oscar och prinsessan Estelle
Prins Oscar och prinsessan Estelle.

Tidigare i veckan kom besked om eventuell lättnaderna i restriktionerna för ”de yngre äldre”, skriver Svensk Dam. Och beskedet var nedslående för kungaparet.

Annons

Vi hade övervägt att kunna höja gränsen till 75 år, men sanningen är att materialet inte tillåter det, utan att utsätta många människor för risk. Vi vet att risken för svår sjukdom ökar med stigande ålder. Och den stora riskökningen ligger något högre än 70 år” löd beskedet från Folkhälsomyndigheten, skriver Svensk Dam.

I och med hovets principbeslut att kronprinsessan Victoria och kungen inte ska vistas tillsammans blir det också svårt för mormor och morfar att träffa sina barnbarn – även om det sker utomhus på två meters avstånd.

Annons