Drottning Silvia om hemliga samtalen med prinsessan Madeleine

Drottning Silvia om hemliga samtalen med Madeleine – erkänner förändrade relationen med barnbarnen
Kungafamiljen kan inte ses på grund av restriktionerna under Covid-19.
Nu berättar drottning Silvia om hur hon håller kontakt med barnen, och om den ändrade relationen med barnbarnen.
Annons

Precis som för resten av befolkningen påverkar Covid-19 även kungafamiljen. De senaste månaderna har de tvingats göra en rad förändringar, just nu isolerar sig drottning Silvia och kung Carl Gustav på slottet i Stenhammar utanför Flen.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har flyttat hem sitt kontor till Haga. Och någon som inte bara tar sitt ansvar när det gäller att ta avstånd till andra är prinsessan Sofia, som gått en snabbkurs för att kunna hjälpa till inom vården.

Och kungafamiljen träffar givets inte heller varandra just nu, men pratar dagligen gör de ändå. I en intervju med Aftonbladet berättar drottning Silvia hur de kommunicerar med varandra.

Annons

– Vi använder Facetime ofta. Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra? Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga!

Samtalen med Madeleine

Och trots att vardagen nu ser mycket annorlunda ut, och att familjen inte kan träffa varandra, försöker Silvia se det positiva i möjligheterna som finns via Facetime.

Hon kan fortfarande ta del av barnbarnens framsteg och utveckling, trots att prinsessan Madeleine och familjen bor så långt bort som i Florida i USA.

– Det är inte samma sak som att ses men så härligt lätt, egentligen. Även om till exempel prinsessan Madeleine är i Miami, så kan vi plötsligt se våra barnbarn cykla eller bada. Det är en härlig känsla, säger Silvia till Aftonbladet.

Ändringen för prinsessan Estelle

Nog har vardagen också ändrats för de yngsta i familjen. Men mest påtagligt är det för prinsessan Estelle, som är den äldsta av barnbarnen, och där med förstå allvaret på ett annat sätt.

Annons

– Estelle går i skolan som vanligt och har kvar sitt vardagsliv. Hon är nu åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!”, säger Silvia.

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…