LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Silvia talar ut om kungens skandal – efter kungaboken

11 aug, 2023 
Frida Eklöf
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
I slutet av augusti har dokumentärserien Kungens innersta krets premiär.
Nu talar drottning Silvia ut om de stormiga skandaler som har kantats kring kung Carl Gustaf.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victoria sjunger med till Niklas Strömstedt på Solliden SessionsBrand logo
Kronprinsessan Victoria sjunger med till Niklas Strömstedt på Solliden Sessions

Det är ett stort år för den svenska kungafamiljen. Kung Carl Gustaf, 77, firar nämligen 50 år på tronen, och drottning Silvia fyller 80 år, vilket är något som kommer att uppmärksammas.

Sedan 1976 har kung Carl Gustaf och drottning Silvia varit äkta makar och under åren som gått har det emellanåt stormat kring vår käre kung.

Drottning Silvias ärliga ord om skandalerna kring kung Carl Gustaf

Det är i Viaplays nya dokumentärserie Kungens innersta krets som har premiär senare i augusti som drottningen får möjligheten att med egna ord ge sin bild och version av hur livet med kungen har varit.

Dokumentärserien ska, enligt Viaplay, ge en skildring av kungen och de skandaler, sorger, glädje och kärlek som hans närmsta krets upplevt tillsammans med honom.

Just vilka skandaler som kommer att tas upp i serien är fortfarande oklart. Men en av de skandaler som kan komma att föras upp på tal är boken Den motvillige monarken och det ståhej som uppstod kring kungen därefter.

Annons

Det var under 2010 som boken utgavs och skildringarna i den ledde till att kungen tvingades svara media på frågor om kriminella personer och porrklubbar. Och någon som stod vid kung Carl Gustafs sida vid tidpunkten var självfallet drottning Silvia som uttalade sig om kungaboken.

– Det är ett mediadrev, om jag får vara ärlig. Egentligen vill jag inte gå in på det, men det är oerhört sårande. Det är en situation när man är totalt maktlös. Det är alltid någon annan som har sista ordet. Vissa undrar ”varför dementerar ni inte?”, men man kan inte dementera alla, alla dagar. Det är svårt. Då blir man inte trovärdig heller, berättade Silvia i ”Året med kungafamiljen”.

Kungens stora bilintresse – saftiga prislappen på bilsamlingen

Innan dess att alla stora firanden drar igång i september har kungafamiljen njutit av en välförtjänt semester på bland annat deras paradisö Öland, där kungen även ägnat sig åt sitt stora bilintresse.

Annons

Det är ju ingen hemlighet att kungen hyser en stor kärlek till bilar, och framförallt dyra sådana. När kungen tog sitt körkort 1966 blev hans första bil en klassisk Volvo P1800.

I söndags befann sig kungen traditionsenligt på plats under Sollidens Entusiastfordonsutställning på Öland. På utställningen sågs kungen, tillsammans med sin bayerska viltspårshund Brandie, ut att njuta av allt från Trabanter, gamla lastbilar och mopeder till sportbilar och dragspels.

Och som den bilfantast kungen är så äger han idag en bilsamling värd hela 25 miljoner kronor!

FOTO: MEGA

Annons