Drottning Silvia avslöjar förändringen i relationen med Estelle

Drottning Silvia och prinsessan Estelle

Kungaparets liv har förändrats drastiskt på senaste tiden.
Nu berättar drottning Silvia om den stora förändringen i relationen till barnbarnen.
– Det gör ont, säger hon.

Kung Carl Gustav och drottning Silvia har med åren berikats med sju barnbarn som de älskar att tillbringa tid med. Men på grund av den pågående pandemin har de inte kunnat umgås med familjen som vanligt. Drottning Silvia har tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet om den stora sorgen.

– Detta är så klart svårt. Det gör ont att inte kunna vara tillsammans, sa hon då.

Men i en kris som denna gäller det att vara påhittig. Nu berättar drottningen om hur hon och kungen har hanterat den svåra situationen, och hur relationen till barnbarnen har tvingats bli annorlunda.

Kärleken till barnbarnen

Att barnbarnen är viktiga för drottningen är något som är tydligt, och många gånger har man hört henne säga att barnbarn är livets efterrätt. Dessvärre är den stora familjen utspridd över hela världen, och medan fyra av dem bor nära kungaparet befinner sig tre på andra sidan Atlanten. Distansen mellan dem begränsar tiden de kan tillbringa tillsammans en hel del, men så fort hon får chansen att träffa sina barnbarn kan hon knappt slita sig. När familjen är samlad på Solliden kan man nästan alltid se drottningen bärandes eller hand i hand med någon eller några av barnen.

Drottning Silvia Prinsessan Estelle

Drottning Silvia tillsammans med prinsessan Estella på Victoriadagen förra året

Men någon som har fått äran att tillbringa mycket tid med sin mormor är prinsessan Estelle. Hon är äldst i kusinskaran och har, trots sin unga ålder, redan varit med på flera kungliga uppdrag. I en intervju med Svensk Dam har drottning Silvia tidigare berättat att hon ser många likheter mellan sin dotter, kronprinsessan Victoria, och prinsessan Estelle.

– Estelle är ju så pigg, intresserad, glad och nyfiken. Hon är precis som sin mamma när hon var liten, berättade hon då.

Drottning Silvia älskar med andra ord att vara med sina barn och barnbarn, men den här våren har allting varit annorlunda.

Den stora förändringen

Några kramar, lekar eller mys med barnbarnen i Solliden är bara ett minne blott den här sommaren. Istället har kungaparet blivit tvungna att hitta nya sätt att umgås med deras älskade på. Under ett tal som drottningen höll för ledare i telekomindustrin förra veckan, berättade hon om den svåra situationen.

– Den här sommaren är annorlunda, börjar hon.

Drottning Silvia prins oscar

Drottning Silvia tillsammans med prins Oscar under firandet av nationaldagen 2019

Hon fortsätter sedan med att berätta om hennes tacksamhet gentemot dagens teknik.

– Som mor- och farföräldrar fortsätter kungen och jag att distansera oss, men tekniken har gjort det möjligt för oss att hålla kontakten med våra barn och barnbarn med Zoom, WhatsApp, FaceTime. För vår generation är detta en ny och underbar värld, säger hon.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har just nu semester och befinner sig på Sollidens slott på Öland. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip kommer också att ansluta, men då social distansering fortfarande kommer hållas kommer det inte alls vara samma sak som innan.

FOTO: TT, Instagram