LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Barnen mobbas – efter drottningens chockbesked: ”Ställdes ut offentligt”

02 okt, 2022 
Drottning Margarethe
Det var nyligen som vi möttes av chockbeskedet att prins Joachims barn skulle tas ifrån sina kungatitlar.
Nu menar mamman att beslutet har haft förödande konsekvenser.
Annons
Kungens miss "Glad midsommar"Brand logo
Kungens miss "Glad midsommar"

Drottning Margrethes beslut om att ta bort de kungliga titlarna från prins Joachim barn har skakat om det danska kungahuset. Flera familjemedlemmar har också valt att talat ut om beslutet i pressen och det råder inga glada miner.

Hennes ena son prins Joachim har fyra barn från två olika äktenskap. År 1995 gifte han sig första gången med Alexandra Christina Manley, men 2005 gick paret skilda vägar. Under deras äktenskap fick de två barn. Idag lever han med Marie Cavallier och även de har två barn tillsammans.

Nu rasar Marie mot drottningen efter beslutet.

Beskedet skakar danska kungahuset – prins Joachims sorg

Beskedet har som tidigare nämnt skakat om det danska kungahuset och prinsen är väldigt besviken över slutet. Dessutom så har det kommit fram att planerna att frånta barnen sina titlar har smitts utan Joachims kännedom.

– Det är aldrig roligt att se sina barn bli illa behandlade på det här sättet. De är själva i en situation som de själva inte förstår, säger han till danska tidningen Ekstra Bladet, som träffade honom i Paris, där han och prinsessan Marie numera bor med sina barn.

Annons

Det var redan i maj som prinsen reda på vad som skulle gälla för sin barns titlar, och hur allt skulle gå till. Men då skulle denna förändring träda i kraft när de fyllde 25, men Prinsessan Athena är bara tio år.

– Jag fick fem dagars varsel, berättar han om hur sent han fick reda på beslutet.

Barnen blir mobbade i skolan – efter drottningens beslut

Men nu rasar Marie Cavallier mot drottningen. I en intervju med B.T berättar hon att barnen känner sig utstötta av sin farmor.

– Athena blir mobbad i skolan. De kommer och säger: Är det du som inte längre är prinsessa?, säger Marie till tidningen.

Enligt prinsessan så ligger problemet inte bara i titlarna utan att de också ska fråntas sina namn eftersom dottern Athena alltid varit Athena av Danmark.

– Barnen ställdes ut offentligt. Med mycket kort varsel. Det gör att vi som föräldrar inte har hunnit förbereda dem på förändringen och människors reaktioner, säger hon.

FOTO: TT

Annons