LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Exfrun Alexandras kritik mot prins Joachim om sönerna

12 sep, 2019 
AvSarah Mansouri
Alexandra och prins Joachim bråk om sönerna
Danska prins Joachim har flyttat utomlands – och lämnat äldsta sönerna Nikolai och Felix hemma i Köpenhamn. Beslutet har rört upp starka känslor hos exhustrun Alexandra som inte är nöjd med beslutet.
– Det är fint när man är två föräldrar som uppfostrar ett barn, säger hon på en presskonferens.
Annons
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritikenBrand logo
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken

Danska prins Joachim, 50, var tidigare gift med Alexandra, 55, som då hade titeln prinsessa. De inledde en relation 1994 och gifte sig året därpå. De har barnen Nikolai, 20, och Felix, 17, tillsammans, men skilde sig 2004. Det var den första kungliga skilsmässan i Danmark sedan 1846.

Tre år senare gifte Alexandra om sig de 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen. De skiljde sig i september 2015.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter skilsmässan fann även prins Joachim kärleken på nytt i Marie, 43, och paret gifte sig 2008. Tillsammans har de har barnen Henrik, 9, och Athena, 7.

Tidigare har exmakarna Alexandra och prins Joachim bott i närheten av varandra i Danmark – fram till nyligen.

Expressen rapporterar nu att prins Joachim påbörjat en avancerad utbildning vid École Militaire i Paris – en utbildning som kommer pågå i nästan ett års tid och danske prinsen kommer studera vid skolan sex dagar i veckan. Det här betyder att Joachim tar med sig hustrun prinsessan Marie och deras två gemensamma barn till Frankrike – och kvar i Danmark lämnar han sönerna Nikolai och Felix.

Annons

Någon som inte alls är glad över det här beslutet är exfrun Alexandra.

Grevinnan Alexandras ärliga ord

Prins Joachims äldsta son Nikolai har nyligen flyttat hemifrån medan 17-årige Felix bor hemma hos mamma Alexandra fortfarande.

Under helgen befann sig Alexandra tillsammans med de två sönerna på välgörenhetsevenemanget Ecco Walkathon i Köpenhamn, där hon är ambassadör. På plats fick hon fick hon frågan om vad sönerna tycker om att deras pappa ska flytta till ett annat land.

–De säger att de nu har ett ställe att bo på och en bra guide, säger Alexandra.

Hon menar dock att hennes barn nog är mer nöjda över ex-makens beslut att flytta än vad hon är. Det verkar som att Alexandra hellre hade velat ha pappan till sina barn närmare till hands.

– Jag ska inte besluta vad han vill och självklart är det här en stor och spännande utmaning för honom. Men det är fint när man är två föräldrar som uppfostrar ett barn, sa hon under en snabbt improviserad presskonferens i samband med välgörenhetsevenemanget.

FOTO: Jens Christian/TT, Keld Navntoft

Annons