Artikeln innehåller reklamlänkar

Exfrun Alexandras kritik mot prins Joachim om sönerna

Alexandra och prins Joachim bråk om sönerna

Danska prins Joachim har flyttat utomlands – och lämnat äldsta sönerna Nikolai och Felix hemma i Köpenhamn. Beslutet har rört upp starka känslor hos exhustrun Alexandra som inte är nöjd med beslutet.
– Det är fint när man är två föräldrar som uppfostrar ett barn, säger hon på en presskonferens.

Danska prins Joachim, 50, var tidigare gift med  Alexandra, 55, som då hade titeln prinsessa. De inledde en relation 1994 och gifte sig året därpå. De har barnen Nikolai, 20, och Felix, 17,  tillsammans, men skilde sig 2004. Det var den första kungliga skilsmässan i Danmark sedan 1846.

Tre år senare gifte Alexandra om sig de 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen. De skiljde sig i september 2015.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Efter skilsmässan fann även prins Joachim kärleken på nytt i Marie, 43, och paret gifte sig 2008. Tillsammans har de har barnen Henrik, 9, och Athena, 7.

Tidigare har exmakarna Alexandra och prins Joachim bott i närheten av varandra i Danmark – fram till nyligen.

Expressen rapporterar nu att prins Joachim påbörjat en avancerad utbildning vid École Militaire i Paris – en utbildning som kommer pågå i nästan ett års tid och  danske prinsen kommer studera vid skolan sex dagar i veckan. Det här betyder att Joachim tar med sig hustrun prinsessan Marie och deras två gemensamma barn till Frankrike – och kvar i Danmark lämnar han sönerna Nikolai och Felix.

Någon som inte alls är glad över det här beslutet är exfrun Alexandra.

Grevinnan Alexandras ärliga ord

Prins Joachims äldsta son Nikolai har nyligen flyttat hemifrån medan 17-årige Felix bor hemma hos mamma Alexandra fortfarande.

Under helgen befann sig Alexandra tillsammans med de två sönerna på välgörenhetsevenemanget Ecco Walkathon i Köpenhamn, där hon är ambassadör. På plats fick hon fick hon frågan om vad sönerna tycker om att deras pappa ska flytta till ett annat land.

–De säger att de nu har ett ställe att bo på och en bra guide, säger Alexandra.

Hon menar dock att hennes barn nog är mer nöjda över ex-makens beslut att flytta än vad hon är. Det verkar som att Alexandra hellre hade velat ha pappan till sina barn närmare till hands.

– Jag ska inte besluta vad han vill och självklart är det här en stor och spännande utmaning för honom. Men det är fint när man är två föräldrar som uppfostrar ett barn, sa hon under en snabbt improviserad presskonferens i samband med välgörenhetsevenemanget.

FOTO: Jens Christian/TT, Keld Navntoft

 

SENASTE NYTT!