Drottning Elizabeth kan tvingas avgå – stora oron

Drottning Elizabeth kan tvingas avgå – stora oron
Coronaviruset har verkligen ställt till det i världen på ett eller annat sätt.
I Storbritannien menar nu en hovexpert att drottning Elizabeth II kanske aldrig kommer att återgå till sina kungliga plikter, utan istället tvingas gå i pension.
Annons

I rådande omständigheter kring spridningen av coronaviruset har mängder av olika åtgärder vidtagits runt om i världen.

En av de som tidigt hållit sig isolerad är drottning Elizabeth II, 94, då hon tillhör en av riskgrupperna med sin höga ålder.

Annons

– Vi kämpar mot sjukdomen tillsammans och jag vill försäkra er om att om vi står enade och beslutsamma kommer vi att vinna över den, sa Elizabeth för en dryg månad sedan om situationen om virusets och dess spridning.

Drottning Elizabeth går med paraply som käpp
FOTO: TT
Annons

Hovanställdas spekulationer

Drottningens karantän är på slottet i Windsor och där har hon hållit hus sedan i början av mars tillsammans med prins Philip. Eftersom drottningen hålls isolerad har hennes kalender ekat tomt efter uppdrag. Detta kan bli drottningens längsta avbrott från sina plikter under de 68 år hon suttit på tronen.

Hovanställda undrar hur drottningen ens ska kunna komma tillbaka till jobbet, något som nu experter menar att hon kanske inte gör.

Hovexpertens ord

Andrew Morton, hovexperten som skrev boken om prinsessan Diana, har följt Storbritanniens kungafamilj i stort sett hela sitt liv. Han menar att om drottningen skulle ta sig ut och träffa människor, skull det innebära allt för stor risk.

– Det skulle vara alldeles för riskabelt för drottningen att börja träffa människor regelbundet, säger Andrew Morton till The Sun. Han fortsätter:

Annons

– Hon har alltid älskat att ta sig ut för att träffa människor, men hon kan inte ta den risken.

Andrew ställer sig även frågorna hur drottningen ska kunna genomföra exempelvis representationsmöten, följa med på olika rundvandringar eller träffa ambassadörer.

Drottning Elizabeth 2015.
FOTO: TT

Kan drottning Elizabeths avbrott bli för alltid?

Till skillnad från drottningen så har hennes son prins Charles, 71, redan drabbats av covid-19. Detta innebär att han nu är immun mot viruset och därmed kan återgå till sina plikter lite längre fram.

Men för drottning Elizabeth ser det mörkt ut menar experten.

Annons

FOTO: TT/Andrew Matthews, TT/Gareth Fuller

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…