LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Uppgifter: Drottning Elizabeth dog i cancer – sanningen om sista tiden

26 nov, 2022 
André Färnsveden
Drottning Elizabeth.
I september tidigare i år gick drottning Elizabeth II bort av hög ålder.
Enligt uppgifter kan det nu finnas en annan förklaring till hennes död.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Drottning Elizabeth II blev regent i Storbritannien redan på 50-talet, och under våren tidigare i år, firade hon hela 70 år på tronen.

Men efter sommaren blev hon snabbt sämre, och den 8 september gick den brittiska staten ut med pressmeddelande om drottningens hälsotillstånd.

Till följd av ytterligare utvärderingar den här morgonen är drottningens läkare oroliga för hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon stannar under medicinsk övervakning”, skrev Buckingham Palace.

The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon. The King and The Queen Consort will remain at Balmoral this evening and will return to London tomorrow

Annons

Drottningen dog fredligt på Balmoral i eftermiddags. Kungen och drottninggemål kommer att stanna kvar på Balmoral i kväll och kommer att återvända till London i morgon”, översatt till svenska.

Kung Charles starka ord – efter Elizabeths bortgång

Efter att drottningen gick bort blev automatiskt hennes äldsta son, kung Charles III, landets nya regent. Inför hela världen höll sonen en direktsänd presskonferens där han uttryckte sin stora sorg.

Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för”, sa Charles i talet.

Nationalsången fick en ny titel, från ”God save the Queen” till ”God save the King”, som sjöngs av bland annat det svenska kungaparet, under drottningens stora begravning i Buckingham Palace.

Drottning Elizabeth kan ha dött i cancer

En tid efter hennes död fastställdes även en dödsorsak. Då sades det att drottningen hade gått bort på grund av ”hög ålder”. Men nu verkar en brittisk författare ha en annan idé.

Annons

Gyles Brandreth, som är en före detta ledamot i Storbritanniens parlament skriver nämligen en biografi om drottning Elizabeths liv. I ett utdrag ur boken, som ännu inte har släppts, nämner han att hennes trötthet och svårigheterna med mobiliteten den sista perioden kan ha en förklaring, något som Expressen tidigare rapporterat.

Jag har hört att drottningen hade en form av myelom – cancer i benmärgen – vilket hade förklarat hennes plötsliga viktnedgång, tröttheten och hennes svårigheter att röra på sig”, skriver Brandreth.

Men att drottningen ska ha haft cancer är dock inget som är bekräftat.

FOTO: Maja Smiejkowska/TT, Andrew Milligan/TT

Annons