ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Det händer om kronprinsessan Victoria missar Victoriadagen

05 jul, 2023 
Simon Lundh
Kronprinsessan Victoria
Kronprinssean Victoria firar sin 46:e födelsedag i år.
Ett firande som avslutas med Victoriakonserten på Öland.
Nu bekräftar hovet vad som händer om kronprinsessan tvingas ställa in sin medverkan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Kronprinsessan Victorias födelsedag närmar sig med stormsteg. Vilket betyder att Victoriadagarna väntar runt hörnet på Öland.

Sedan starten 1979 har firandet varit en hyllning till kronprinsessan. Något som har växt från en dag till att innehålla flera dagar som ska inspirera fysisk aktivitet och en hälsosam livstil. Där det bland annat förekommer föreläsningar, utställningar och aktiviter för barn och familjer. Victoriadagarna utmynnar sedan i den så kallade Victoriakonserten. Där flera av Sveriges främsta artister uppträder och kronprinsessan delar även ut sitt eget stipendium. En tillställning som går att se på SVT.

Hovet bekräftar lösningen – om kronprinsessan missar sin födelsedag

Stora delar av kungafamiljen brukar vara på plats på första parkett för att se konserten. Dock är det mest fokus på kronprinsessan som både delar ut ett stipendium på scen och även bär namnet på själva konserten. Dock skulle det kunna uppstå ett problem om inte huvudpersonen kan medverka under kvällen.

Annons

Vad händer med konserten om kronprinsessan blir sjuk och missar tillställningen?

Det reder hovet ut i ett mejl till Hänt.

"Victoriakonserten produceras av produktionsbolaget Leroy och sänds i SVT. Varje år får Kungafamiljen förfrågan om deltagande. Hela kungafamiljen har, i princip, tackat ja varje år. Skulle någon bli sjuk i familjen kan personen förhoppningsvis se Victoriakonserten på TV.", skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett mejl till Hänt.

Hon leder Victoriakonserten 2023

Årets konsert gästas av artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Förutom alla artister som kommer uppträdda kommer även en av SVT:s mångåriga profil Yvette Hermunstad, 51, att leda sändningen från scenen på Öland. Yvette har tidigare berättat till Hänt om den stora äran att återigen få ställa sig på scen framför kungafamiljen.

– Det är en ära och väldigt kul att återigen, för en femte gång, få förtroendet att leda firandet av kronprinsessan Victoria den 14 juli. En fin tradition på en vacker plats med över tusen gäster i slottsruinen i år. Jag ser fram emot att avnjuta konserten tillsammans med de närvarande på Borggården och med den stora trogna tv-publiken, sa Yvette då till Hänt.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons