ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

TV4 stoppades av hovet – det fick de inte ta med i programmet Kungahuset 2023

30 dec, 2023 
Kungahuset 2023 + Anders Pihlblad
Anders Pihlblad programleder Kungahuset 2023.
I en intervju med Hänt avslöjar han nu hur inspelningarna varit samt att hovet haft vissa krav.
– Det är ständigt en diskussion, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

I år är det Anders Pihlblad, 55, som fått äran att leda TV4:s dokumentär Kungahuset 2023. Under året har han följt den svenska kungafamiljen under olika resor och uppdrag.

Anders Pihlblad om förändringen under inspelningstiden: ”Det är en skillnad”

I en intervju med Hänt berättar Anders om insikten han gjort under året han arbetat med programmet. Han märker nämligen en markant skillnad när han jämför de första inspelningsdagarna med de sista.

– När jag ser slutresultatet så känner jag mig väldigt nöjd. När jag tittar på intervjuer som jag gjorde i början av året jämfört med de jag gjorde i slutet på året så är det en skillnad. Då har vi vant oss vid varandra, framför allt så har väl de vant sig vid mig, vet mer vem jag är och så, säger Anders.

TV4 stoppades – hovets krav på vad som får filmas och inte

Även om Anders och tv-teamet fått vara med på alla möjliga situationer så finns det även tillfällen där hovet säger nej till kamerorna.

Annons

Var det något ni på TV4 ville filma eller prata om som hovet sa nej till?

– Så är det alltid, det är alltid en diskussion liksom. Bara för att något står i programmet så är det inte säkert att man får följa med. Ibland är det bara fototillfällen och ibland är de inbjudna på saker där den organisationen eller stiftelsen kanske inte alls vill ha media där. Så det är ständigt en diskussion, säger Anders.

Han fortsätter:

– Men vi har extremt mycket material, vi har till och med fått förlängd sändningstid för det är så bra material. Så det blir ett långt program, det är det längsta årsprogrammet i år,

FOTO: TT

Annons