ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Därför umgås inte Victoria med kusinerna – prinsessan Birgitta avslöjar

06 okt, 2023 
Prinsessan Birgitta och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har flertal kusiner.
Nu berättar prinsessan Birgitta för Hänt om varför hennes barn inte syns umgås med Victoria.
– Det går ju inte, säger prinsessan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023

Kronprinsessan Victoria har två syskon som vi ofta ser henne umgås med. Det råder inga tvivel kring att kronprinsessan, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip alla tre kommer bra överens. Men några som vi däremot inte ser de tre kungabarnen umgås med allt för ofta är deras kusiner.

Därför umgås kronprinsessan Victoria inte med sina kusiner – prinsessan Birgitta förklarar läget

Kungen har hela fyra systrar, de så kallade Hagasessorna – prinsessorna Margaretha, 88, Birgitta, 85, Désirée, 84, och Christina, 79. Deras barn blir självfallet kungabarnens kusiner. När Hänt når prinsessan Birgitta förklarar hon nu hur det kommer sig att systrarnas barn inte umgås allt för ofta med kungens barn.

– De bor ju i så många olika länder så det är inte så himla lätt att få ihop de inte. Ni tänker att man bor på ett ställe men det gör ju inte vi. Barnen har arbeten och allt sånt där, det är egna barn och de har mycket att stå i så det är inte så himla lätt att få ihop det hela, det är bara så, säger prinsessan Birgitta till Hänt.

Annons

Hon fortsätter:

– Men de alla går annars jättebra tillsammans, de gör de.

Umgås även dina barn med kronprinsessan ibland då?

– När de ses är de klart men de ses ju aldrig. Mina barn lever ju i Tyskland och har sina jobb och familjer där, vad fasen ska de göra i Sverige hela tiden. Det går ju inte. Det är helt enkelt naturligt att det blir så.

Prinsessan Birgittas stora familjelycka – återförenas med barnen

Prinsessan Birgitta har tre barn; Carl Christian, Désirée och Hubertus, som alla bor med familjer i München. Men när det vankas högtider samlas familjen gärna. Vid ett tidigare tillfälle har prinsessan berättat om glädjen över att barnen då och då kommer på besök och att hon även har flera barnbarn.

Nu väntas familjerna snart besöka henne på soliga Mallorca igen.

– Ja jag tror de kommer nu i oktober faktiskt, säger prinsessan Birgitta till Hänt.

FOTO: TT

Annons