ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför pratas det om otroheten – krisen i prinsessan Madeleines privatliv

28 dec, 2022 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine fick sitt hjärta krossat av exet Jonas Bergström.
Men hur kommer det sig att skandalen fortfarande är en snackis?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Prinsessan Madeleine och exet Jonas Bergström parades ihop för en blinddate. Efter den träffen blev de blixtförälskade och blev sedan snabbt ett par.

Jonas och Madeleine sägs ha haft ett stormigt förhållande med mycket bråk och svartsjuka. De tog några pauser, för att sedan bli tillsammans igen. Men 2010 stod det klart att det var slut på riktigt. Då skakades kungahuset och svenska folket av en riktig skandal: Jonas var otrogen mot prinsessan.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. Foto: Pontus Lundahl/TT

Tora berättade om natten med Jonas

Norska Tora Uppstrøm Berg, då 21 år gammal, valde under 2010 att träda fram och berätta om sin natt med Jonas.

Annons

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, sa hon till norska Se og hør.

– Vi hade en affär på hotellet. Han följde mig hem i taxi cirka klockan fyra på natten. Innan vi skiljdes åt bytte vi telefonnummer och han gav mig en kram. Han var otroligt trevlig och en gentleman under hela kvällen.

Prinsessan flydde landet

En hjärtekrossad prinsessa valde att lämna Sverige och flyttade till New York där hon senare skulle träffa sin nya kärlek, Chris O'Neill.

Men Jonas otrohet och den stormiga relationen är än idag omtalad, trots att båda gått vidare.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under firandet av Victoriadagen i Borgholm, Öland, 2019. FOTO: Karin Törnblom / TT

– Än i dag pratar folk om det här och kommer att prata om det i många, många år framåt, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, i deras nya tv-serie.

Därför pratar folk om otroheten fortfarande

Svensk Dam berättar mer om otrohetsskandalen i sin nya tv-satsning Svensk dam förklarar och detta är även något Se og hør skriver om.

Så varför är otrohetsskandalen så speciell? Och vad var det för speciellt med denna Jonas? Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, säger i tv-avsnittet:

– Av alla svärsöner som kungen har haft skulle jag vilja säga att Jonas Bergström alltid har och kommer alltid att vara nummer ett.

Annons